Prašymus dėl kompensavimo žada vertinti individuliai

„Pavasaris bus ypač sudėtingas. Pradedant žemės paruošimu, baigiant sėklos paieška. Ypač vasarinių pasėlių mūsų rajono ūkininkai pasiruošė labai mažai arba išvis nepasiruošė, ir tai iškels ateinančių metų derliaus kainą. Liūdnas vaizdas“, – apžvelgdamas žemdirbių situaciją kalbėjo vicemeras Bernardinas Petras Vainius.

Jis informavo, kad, spalio 27 d. duomenimis, rajone buvo gauti 89 prašymai dėl gamtos stichijų padarytų nuostolių kompensavimo. Bendras nenuimto derliaus plotas rajone – 1283 ha. Daugiausiai nukentėjo žirnių plotai. Iš deklaruotų 6502 ha nenuimta 425 ha.
 
„Pinigine išraiška nuostoliai dar neapskaičiuoti, bet akivaizdu, kad bus nemenki“, – sakė mero pavaduotojas.

Jis sakė, kad kol kas nieko paguodžiančio žemdirbiams pasakyti negali, nes Žemės ūkio ministerija patikino, kad kompensavimo metodika bus patvirtinta ir savivaldybėms atsiųsta lapkričio mėnesį.

„Ieškosime sprendimo būdų, bet tai parodys ir galutiniai skaičiai. Palaikau mero poziciją, kad prašymus turėsime vertinti individuliai“, – sakė B. P. Vainius.

Daugiausiai prašymų gauta iš Sudargo sen. –15, iš Šakių – 13, Kriūkų ir Lekėčių sen. – po 12.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.