Naująją strategiją siūlo statyti ant poreikių „iš apačios“

gelgota vvg
UAB „Konsultus“ direktorius Žilvinas Gelgota ragino būti kūrybingiems, teikti idėjas bei pasiūlymus, kuriais remiantis ir būtų kuriama naujoji strategija, o jam pritarė ir Šakių turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė. D. Pavalkio nuotr.


Praėjusį antradienį į pirmąjį susitikimą dėl naujo Europos Sąjungos finansavimo laikotarpio galimybių ir 2023–2027 m. Šakių miesto vietos plėtros strategijos rengimo rinkosi valdžios, nevyriausybinių organizacijų atstovai. Tartasi, tai kokia gi kryptimi būtų žengiama į naują finansinį laikotarpį.
 
Šakių turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė, kreipdamasi į susirinkusiųjų būrelį, teigė, kad tai tie žmonės, iš kurių tikimasi idėjų, kurios sugultų į naują miesto veiklos grupės strategiją.

„Mums reikia idėjų, reikia sugalvoti, ką darysime, tada viską suguldyti į raštą ir spėti į ministeriją, į pinigų dalybas“, – sakė D. Palukaitienė.

Ją papildydamas UAB „Konsultus“ direktorius Žilvinas Gelgota pripažino, kad kol kas dar daug neaiškumų, nėra parengtų gairių ar metodikos, bet kvietimai paskelbti ir aišku tai, kad strategiją reikia dėlioti. O ir į susitikimą susirinkę žmonės ne naujokai, jau daugiau mažiau prisilietę prie ankstesnės strategijos, sėkmingai įgyvendinę projektus.  

„Praeitą kartą sudėliojome tą poreikį iš apačios, tai ir šįkart tas pats. Strategijos tada ir veikia, kai aukštyn, o ne žemyn galva padarytos“, – sakė Ž. Gelgota ir pridūrė, kad norėtų, jog iki vasaros būtų padaryti namų darbai, o iki spalio parengta ir strategija.

Jis informavo, kad visam regionui ateinančiam laikotarpiui numatyta 4,6 mln. eurų, tad viliamasi, kad tokia suma ir išliks. Be to, nors pokyčių šiek tiek yra, pavyzdžiui, nuo 3 tūkst. iki 2 tūkst. mažėja suma vienam projekto dalyviui, tačiau esminiai dalykai nesikeičia – per įvairias iniciatyvas siekiama mažinti socialinę atskirtį, tad ir veiklos labiausiai turėtų būti orientuojamos į šią sritį.

Ž. Gelgota ragino pažiūrėti plačiau, siūlyti idėjas, pasiteisinusius projektus tęsti. Klubui „Audra“ ir sporto klubų sąjungai atstovaujantis Kęstutis Smirnovas svarstė, kad, ko gero, daugiausiai klausimų kils tada, kai idėjas reikės sutalpinti į projektų rėmus. Išsikristalizavusias idėjas planuojama svarstyti ir papildomuose susitikmuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.