Apie atleidimą įspėjo 150 darbuotojų

Bankrutuojančios bendrovės „Marijampolės pieno konservai“ valdoma sūrio „Liliputas“ ir „Senolių“ produkcijos gamintoja „Lukšių pieninė“ apie atleidimą įspėjo visus 150 darbuotojų.

Skelbiama, kad apie tai „Lukšių pieninė“  pranešė Užimtumo tarnybai. Teigiama, kad įmonė ketina atleisti daugiausia pieno produktų gamintojų (51), gamybos meistrų (8), vairuotojų (8), šaltkalvių-remontininkų (6), laborantų (5), pieno supirkėjų (5), pardavėjų (5), aparatininkų (5), vairuotojų-ekspeditorių (4), aplinkotvarkos darbininkų (4), sandėlininkų (4), elektrikų (3), apskaitininkų (3) ir kitų profesijų atstovų. Nurodoma atleidimo priežastis – darbo sutarties nutraukimas darbdavio bankroto atveju.
„Lukšių pieninės“ nemokumo administratorius, bendrovės „Valnetas“ vadovas Gintaras Adomonis BNS sakė, kad „Lukšių pieninėje“ gamyba vyksta, jos stabdyti kol kas neplanuojama.
 
„Juridinių asmenų nemokumo įstatymas sako, kad pradėjus procedūras per tris dienas praneši, per 15 darbo dienų visus atleidi. Po to vėl priimsime visus atgal tuos žmones pagal terminuotas sutartis. Tai tiesiog tokios procedūros, o kadangi įstatymas sako, kad privalai pranešti Užimtumo tarnybai apie atleidimus, tai praneši“, – BNS aiškino G. Adomonis.

Apie inicijuotą neteisminį „Lukšių pieninės“ bankrotą G. Adomonis BNS patvirtino dar ankstesnę savaitę. Įmonės įsiskolinimų ir kitų įsipareigojimų jis negalėjo patikslinti, dėl bankroto kreipėsi įmonės vadovas.

Beje, viešojoje erdvėje pasirodė spėjimų, kad įmonės bankrotas gali būti tyčinis. G. Adamonis, lrytas žurnalistų paklaustas, ar bankrutuoti gali būti siekiama tyčia, sakė, kad tokių požymių dar nepastebėjo, bet žadėjo tikrinti.

„Lukšių pieninės“ akcijas valdo „Marijampolės pieno konservai“. Šiai bendrovei vadovauja mirusio milijonieriaus brolis Henrikas Karpavičius. Praėjusių metų pabaigoje ėmus sklisti kalboms, kad neatsiskaitoma su pienininkais, bendrovės atstovai tai neigė.

Registrų centro duomenimis, įmonės pajamos 2021 m. mažėjo 8,2 proc. iki 19,4 mln. eurų, o nuostoliai išaugo 2,9 karto iki 1,8 mln. eurų. Pernai rugsėjo pabaigoje skelbta, kad „Lukšių pieninės“ darbuotojams paskelbtos ilgalaikės prastovos, dalis jų išėjo iš darbo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.