Tūkstančio geriausiųjų sąraše ir keturios rajono įmonės

pinigaiAsta GVILDIENĖ

Kasmet „Verslo žinių“ sudaromame TOP 1000 tradiciškai skelbiamas tūkstantis didžiausių Lietuvos įmonių, pirmaujančių pagal praėjusių metų pardavimo pajamas. 2011 metais iš duobės pakilo mažmeninės prekybos bendrovės, o atsilaisvinusias statybininkų vietas užėmė energetikos, automobilių prekybos ir transporto įmonės. Šių metų sąraše šalia didžiųjų didmeninės prekybos įmonių tvirtas pozicijas užima ir mūsų rajono verslo įmonės - UAB „Lukšių pieninė“, UAB „Gulbelė“, UAB „Gelvybė“ ir Laimos Stonkuvienės agroserviso įmonė.

Neapleidžia aukštų pozicijų
Šiemet „Verslo žinių“ sudaromame didžiausių įmonių TOP 1000 sąraše iš minėtų keturių įmonių aukščiausias pozicijas tūkstantukyje užima UAB „Lukšių pieninė“, vadovaujama Genadijaus Butkaus. Ji yra 355 tūkstantuko vietoje (2010 metais buvo 386). Praėjusiais metais bendrovės pardavimo pajamos siekė 74 mln. 207 tūkst. litų (2010 metais – 57 mln. 859 tūkst. litų). Pats įmonės vadovas šio reitingavimo nesureikšmina. „Statistika yra statistika, o darbas yra darbas. Tai ką darome yra tik pradžia“, - kalbėjo G.Butkus. Norėdama savo pirkėjams ir verslo partneriams pasakyti, kad gamina aukštos kokybės pieno produktus, įmonė suformulavo savo naują poziciją – Pieno produktai visai šeimai. Praėjusiais metais bendrovė atnaujino „Lukšių pieninės“ ženklą, kompanijos aktyvumą ir energiją išreikšdama raudonos ir geltonos spalvos deriniais. Pasak vadovo, svarbu savo pirkėjams ir verslo partneriams parodyti mūsų patirtį, tradicijas, o kartu ir šiuolaikišką požiūrį. Daugiau nei 70 metų įmonė išsaugojo ne tik gamybos tradicijas, bet kartu įdiegė ir naujas technologijas. Tai sudarė galimybes lanksčiau ir greičiau prisitaikyti prie šiuolaikinių vartotojų poreikių. Plėsdama savo gaminamų produktų pasirinkimą, praėjusiais metais UAB „Lukšių pieninė“ naujais gaminiais papildė Senolių ir Lukšių firminių produktų linijas, atnaujino puskiečių fermentinių sūrių „Liliputas“ ir „Belvederio“ gamybą, sukūrė naujus produktus – varškės sūrelius „Oki doki“ ir desertą „Puikis“. Šiuo metu pirkėjams įmonė gali pasiūlyti platų pieno produktų asortimentą.
 
Nedaug atsilieka ir UAB „Gulbelė“

Nuo lukšiečių nedaug atsilieka ir šakiečiai. UAB „Gulbelė“, vadovaujama Arūno Tarnausko, 375 tūkstantuko vietoje (2010 metais buvo 412). Pagal pateiktus duomenis, bendrovės pardavimo pajamos praėjusiais metais išaugo iki 67 mln. 782 tūkst. litų (2010 metais siekė 53 mln. 718 tūkst. litų). A.Tarnausko teigimu, tai įrodymas, kad įmonė auga. „Smagu, kad per praėjusius metus pagal pardavimus įmonei visos Lietuvos mastu pavyko pakilti keletu pozicijų aukščiau. Regione, greičiausiai, papultume į dešimtuką – pinigų srautai, mokesčiai, naujos darbo vietos, perkamos - parduodamos žaliavos ir produkcija. Ir visa tai ne kažkur kitur, ne kažkam kitam, o mums ir mūsų kraštui. Siekiame, kad mūsų kasdieniniai darbai atitiktų pagrindinį mūsų veiklos principą. Dirbame tam, kad klientas grįžtų dar kartą, rekomenduotų ir skleistų apie mus teigiamą informaciją“, - kalbėjo įmonės direktorius. Šiandien UAB „Gulbelė“ turi 40 mažmeninės prekybos parduotuvių ne tik mūsų, bet ir kaimyniniuose Jurbarko, Vilkaviškio, Marijampolės rajonuose, Kalvarijos savivaldybėje. Jų sąrašą šią vasarą papildė nauja parduotuvė Vištytyje, kurioje dirba penki darbuotojai. Šiais metais įmonė padidės dar dviem parduotuvėmis  - po vieną planuojama atidaryti Marijampolėje ir Šilalėje. Pasak A. Tarnausko, įmonės ateities planuose – nuosaiki plėtra.

Septintame šimtuke – UAB „Gelvybė“

UAB „Gelvybė“, vadovaujama Vyto Januškevičiaus, užsiima automobilių degalų mažmenine prekyba. Ji didžiausių įmonių, pirmaujančių pagal praėjusių metų pardavimo pajamas, TOP 1000 sąraše užima 686 vietą. (2010 metais buvo 642). Praėjusiais metais bendrovės pardavimo pajamos siekė 32 mln. 984 tūkst. litų (2010 metais – 30 mln. 400 tūkst. litų). Šiuo metu UAB „Gelvybė“ turi devynias degalines ne tik mūsų, bet ir kaimyniniuose Jurbarko, Vilkaviškio, Kėdainių rajonuose. Jose dirba 65 darbuotojai. Vadovo teigimu, verslo sėkmės paslaptis – darnus kolektyvo darbas, visus verslininko žingsnius laiminantys tėveliai ir konkretūs rajono valdžios žmonės. „Mes esame tik darbo bitės, paskendę kasdienybės rutinoje, - kalbėjo V.Januškevičius. -  Be savo darbuotojų nepasiektume tokių rezultatų ir tokių pardavimo pajamų. Esu dėkingas visiems, kas su mumis dirba ir kas mus palaiko.“

Paskutiniame šimtuke - L.Stonkuvienės agroservisas

„Verslo žinių“ didžiausių šalies bendrovių TOP 1000 sąraše žemės ūkio įmonės šiemet sudaro tik 23 proc. bendrų pardavimų. Nežiūrint į praėjusių metų pardavimo pajamų mažėjimą, tūkstantukyje išsilaikė ir Laimos Stonkuvienės agroservisas iš Žvirgždaičių, auginantis javus ir kitas kultūras bei teikiantis agropaslaugas. Nors iš 677 vietos bendrovė nukrito į 906 – ąją, tačiau vis dar yra pirmaujančių pagal praėjusių metų pardavimo pajamas Lietuvos įmonių gretose. Tiesa, pardavimo pajamos praėjusiais metais  nukrito iki 20 mln. 753 tūkst. litų (2010 metais siekė 28 mln. 684 tūkst. litų). Bendrovei vadovaujantis Aleksandras Stonkus teigė, kad vietai Lietuvos įmonių TOP 1000 jis didelės reikšmės neteikia, motyvuodamas tuo, kad nėra labai teisinga mažmenininkus arba žemės ūkio bendroves statyti šalia Lietuvos monstrų. „Tiesiog dirbame savo darbą ir prizinių vietų nesiekiame, - kalbėjo jis. – Bendrovės sėkmė – komandos sutarime ir žinojime, ko sieki.“ Agroservise dirba 50 nuolatinių darbuotojų, tačiau vasaros mėnesiais jų padaugėja iki 85, nes reikia papildomų rankų derliui sutvarkyti. Bendrovės pardavimo pajamos, pasak A.Stonkaus, kasmet priklauso nuo prikuliamo ir superkamo javų derliaus. Praėjusieji metai nebuvo turtingi, todėl mažos ir pardavimo pajamos, tačiau šie metai – derlingi, todėl pernykštį derlių viršys dvigubai ir pardavimo pajamos pakils.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.