„Gulbelė“ - viena iš sėkmingiausiai dirbančių Lietuvos bendrovių

tarnauskasAsta GVILDIENĖ
 
Sausio 25 dieną Le Meridien Vilnius konferencijų centre vyko metų projekto „Gazelė 2012“ devintasis sparčiausiai augančių smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių atstovų susitikimas, kuriame pirmą kartą jo dalyvius sveikino Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.  Tarp 458 „Gazelės“ ženklą pelniusių įmonių ir UAB „Gulbelė“, kuriai buvo įteiktas vienos iš sėkmingiausiai dirbančių ir sparčiausiai besivystančių Lietuvos bendrovių Sertifikatas.
 
Nuotr. Marijampolės apskrityje UAB „Gulbelė“, vadovaujama A.Tarnausko, „Gazelė 2012“ projekte - trečia tarp sparčiausiai augančių smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių.
 
„Gazelių“ sąraše – ir  šakiečiai
 
Šiemet „gazelių“ sąrašas ilgiausias per visą projekto istoriją. Į apdovanojimus pretendavo per 2600 įmonių, kone pusė tūkstančio jų atitiko kriterijus ir varžėsi dėl „Metų gazelės“ titulo. Pernai tokių bendrovių buvo 279, užpernai – 140. Visos jos gavo teisę naudoti „Gazelės“ ženklą, kuris vis plačiau pasaulyje tampa kokybės ir skaidrios veiklos sinonimu. Toks projektas jau organizuojamas Švedijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Austrijos ir Slovėnijos verslo bendruomenėse. Pasak UAB „Gulbelė“ direktoriaus Arūno Tarnausko, „Gazelė 2012“ titulą iškovojo 458 įmonės, kurių apyvarta nuo 2008 iki 2011 metų išaugo ne mažiau nei 10 proc. „Bendrame augančių šalies įmonių sąraše mes esame tik 215 vietoje, o Marijampolės apskrityje – treti. Įmonės augimas - 53 proc. Tai labai aukštas pasiekimas, tačiau tai parodo, kad verslai provincijose atsigauna sunkiau nei didžiuosiuose miestuose, - pabrėžė A.Tarnauskas, apgailestaudamas, kad Marijampolės apskritis smulkaus ir vidutinio verslo apžvalgoje atrodo liūdnokai. Atskaitos tašku paimti metai prieš krizę, todėl projekte dalyvavo tik dešimt bendrovių.“ Lyderės vardą tarp jų iškovojo medinių padėklų lenteles gaminanti UAB „Juodeliai“, per ketverius metus ūgtelėjusi net 125 proc. Antrąją vietą užėmė Kazlų Rūdos UAB „Jūrės medis“, gaminantis medienos laikančiąsias konstrukcijas. Bendrovės augimas siekia beveik 100 proc.
 
Vienas iš svarbiausių kriterijų - skaidrumas

Jau devintus metus „Verslo žinių“ organizuojamas projektas „Gazelė“, skirtas smulkiajam ir vidutiniam verslui, jau turi išsikovojęs svarią vietą verslo bendruomenėje. Renkant sparčiausiai augusias bendroves buvo skaičiuojamas ne tik jų apyvartos augimas, žiūrima, kad įmonė dirbtų pelningai, bet ir atsižvelgiama į papildomus kriterijus - vienas svarbiausiųjų – skaidrumas. Įmonėms svarbu ne tik stengtis uždirbti pelno, bet ir neužsisklęsti savyje, dalytis patirtimi, kurti darbo vietas, nepalikti už borto jaunų žmonių, kurie tik bando įsitvirtinti darbo rinkoje. Metų „Gazele 2012“ pripažinta nenaujų automobilių prekyba užsiimanti UAB „Aurelinas“ iš Kauno. Jos augimo šuolis per ketverius metus – net 876 proc. Įmonės veiklos modelis nesudėtingas - įmonė nuperka nenaujus automobilius Vokietijoje, parveža į Lietuvą ir parduoda Kauno automobilių turguje. Antra vieta skirta sostinės UAB „Pigu.lt“, kurios augimas siekia 759 proc. Ši įmonė buvo viena iš prekybos internetu pradininkių. Nuo savo gyvavimo pradžios ji jau įvykdė 500 tūkst. užsakymų. Trečioje vietoje – Kauno apskrities bendrovė „Medvita“, užsiimanti didmenine medienos prekyba. Per minimą laikotarpį ji ūgtelėjo 647 proc. Tarp augančių smulkaus ir vidutinio verslo lyderių -  krovinių vežimo ir ekspedijavimo bendrovės. Šiemet „Gazelių“ sąraše jų net 55. Pervežimų apyvarta augo ketverius metus iš eilės ir 2011 – aisiais gerokai viršijo ikikrizinių 2008 metų ribą. Atsigaunanti vidaus rinka po dvejų metų pertraukos padėjo pakilti ir statybų sektoriui – bendrovės „Gazelių“ sąraše vėl demonstruoja stiprėjančias pozicijas. Beje, sėkmė ir toliau lydi į eksportą susikoncentravusias bendroves, kurių patirtis gali padėti pasiekti aukštesnių rezultatų ar paskatinti iš pagrindų pertvarkyti verslą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.