Nedarbo lygis per kovo mėnesį rajone sumažėjo 0,8 proc.

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, nedarbo lygis rajone mažėja. Jei vasario mėnesį darbo biržoje buvo registruota 14 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų, tai kovo mėnesį nedarbas siekė 13,2 proc.
 
 Balandžio 1 dienos duomenimis, visoje Marijampolės apskrityje buvo registruota 12 tūkst. 53 bedarbiai. Tai sudaro 12,7 proc., o šalyje – 10,8 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų. Pasak Marijampolės teritorinės darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėjos Zitos Naruševičienės, per kovo mėnesį Marijampolės teritorinė darbo birža į darbo rinką padėjo sugrįžti iš viso 1 tūkst. 469 asmenims, iš jų Šakių savivaldybėje - 300. Palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, įdarbintų asmenų skaičius padidėjo daugiau nei trečdaliu.

Per kovo mėnesį darbo biržose darbdaviai įregistravo 826 laisvas darbo vietas. Šakių skyriuje – 172. Tai net 46 laisvomis darbo vietomis daugiau nei vasarį.  95 vietos siūlomos neterminuotam darbui, 77 - bus sudarytos terminuotos darbo sutartys. Didžiausias įsidarbinimo galimybes kovo mėnesį Šakiuose turėjo teisininkai, socialinio darbuotojo padėjėjai, vairuotojai ekspeditoriai, pardavėjai, plataus profilio statybininkai, traktorininkai, miško darbuotojai, ryšio kabelių montuotojai, nekvalifikuoti ūkio darbininkai.

Balandžio 1 dienos duomenimis, Marijampolės teritorinės darbo biržos registre yra 1 tūkst. 445 jauni bedarbiai iki 25 metų, Šakių savivaldybėje – 246 jaunuoliai. Z.Naruševičienės teigimu, registruotas jaunimo nedarbas Marijampolės apskrityje sudarė 7 proc.,  Šakių savivaldybėje - 5,7 proc.

Šiais metais darbo birža įgyvendina naują kovos su jaunimo nedarbu būdą - Jaunimo garantijų iniciatyvą. Jaunimo garantijų principą ES šalys patvirtino 2013 metų balandžio mėnesį. Šia iniciatyva siekiama, kad visi jaunesni nei 29 metų gyventojai, nesvarbu, ar jie užsiregistravę darbo biržoje, ar ne, gautų kokybišką konkretų pasiūlymą per 4 mėnesius nuo mokyklos baigimo arba darbo netekimo dienos. Pagal šią priemonę užimtumas pasiūlytas 219 jaunuolių iki 29 metų.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px