Su 60-mečiu ateina ir ramybė...

klimaitieneAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Praėjusį penktadienį Šakių viešojoje bibliotekoje susirinko visi, kurie norėjo pabūti kartu ir pasveikinti poetę Reginą Klimaitienę 60-mečio proga bei penktosios knygos „Kad pajustum ramybę“ išleidimu. Renginio metu taip pat buvo pristatyta pirmoji lekėtiškės Nomedos Barancovaitės tapybos darbų paroda, jos iliustracijos papuošė ir R. Klimaitienės knygą.
 
Nuotr. R. Klimaitienė (dešinėje) kartu su poetės penktosios knygos iliustracijų autore N. Barancovaite.
 
R. Klimaitienės jubiliejaus ir knygos pristatymo proga Šakių rajono literatų klubo narės parengė muzikinę – poetinę kompoziciją - „Lauksim krintančių žvaigždžių“, kurios metu buvo skaitomos autorės eilės. Kodėl žvaigždės? Kaip teigė Šakių rajono viešosios bibliotekos darbuotoja Lina Eringienė, poetė R. Klimaitienė savo kūryboje dažnai naudoja žodį „žvaigždė“. Poetės kūrybą itin pamėgo Zyplių kaimo kapela – R. Klimaitienės eilių dėka, kapelai sukūrus muziką, jos eilės pavirsta gražiomis dainomis. Renginio metu Onutė Jasinskienė analizavo R. Klimaitienės kūrybą.

Nuo 1979 metų R. Klimaitienė yra rajono literatų klubo „Lygumų šaltinis“, o nuo 2005 metų Lietuvos Nepriklausomųjų rašytojų sąjungos narė. Poetė 2001 metais įsteigė Lekėčių literatų klubą „Šilagėlė“, autorė taip pat leidžia Lekėčių seniūnijos informacinį leidinį „Liekė“. R. Klimaitienė 2005 metais už literatūrinę veiklą buvo apdovanota Šakių rajono savivaldybės „Aitvaro“ nominacija.
 
Rūpinasi ne tik savimi, bet ir kitais

Jubiliatės sielos dosnumas ir grožis atsiskleidžia ne tik asmeninėje kūryboje, bet ir santykiuose su bendraminčiais, nedrąsiais kūrėjais. Didelio poetės entuziazmo, rūpesčio dėka jie aktyviai dalyvauja Nepriklausomųjų rašytojų sąjungos veikloje. R. Klimaitienė nesavanaudiškai globoja rajono literatus, leidžiančius savo kūrybą. Jos dėka bemaž trys rašytojai taip pat priklauso Nepriklausomųjų rašytojų sąjungai.

Pasak R. Klimaitienės, jos kelias į literatūrą prasidėjo dar 1994 metais, kai UAB „Apskaita“ organizavo Lietuvos apskaitininkų literatūrinį konkursą. Tuomet moteris nusiuntė porą fantastinių novelių – „Goda“ ir „Dviese“ bei keletą eilėraščių, ir, šiame konkurse laimėjusi antrąją vietą, suprato, jog kūryba – neatsiejama jos gyvenimo dalis.
 
Kurti įkvepia džiaugsmas, liūdesys, gražūs vaizdai

Vienas iš mėgstamiausių rašytojos žanrų - haiku, tačiau, pasak poetės, ji bando rašyti ir humoreskas, miniatiūras, akrostichus bei trioletus. R. Klimaitienė dar nemėgino rašyti detektyvinio romano, tačiau, kaip teigė ji, dar viskas ateity. Kūrybai poetę įkvepia džiaugsmas, liūdesys, gražūs vaizdai, filmai, ir meilė tiems, kuriuos sutinka, su kuriais bendrauja, o kartais tik prasilenkia.
 
Vienas iš pomėgių – varlių kolekcionavimas

R. Klimaitienė ne tik rašytoja, tačiau ir kolekcionierė. Vieni kolekcionuoja pašto ženklus, iš įvairių šalių parsivežtus magnetukus ar skulptūrėles, o štai R. Klimaitienė kolekcionuoja varles – nuo varle puošto raktų pakabuko iki prašmatniausių skulptūrėlių. Moters kolekciją puošia jau daugiau nei 400 varlių iš skirtingų šalių. Viskas prasidėjo nuo to, kai Reda Pečiulienė 2009 metais, kolekcionuojančius varles žmones, sukvietė į pirmąjį susitikimą Lukšiuose, kuriame iš pradžių buvo 8 kolekcionieriai, o dabar respublikinei „KVA“ asociacijai priklauso jau net 21 kolekcionierius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.