Prašo ne dovanų, o žmonių dėmesio ir jų laiko

vaikai dienos centre
Šakių vaikų dienos centro lankytojai visada mielai priima svečius, noriai pasisvečiuoti vyksta kitur, svarbiausia, kad būtų, kas kviečia ir kas atvyksta. Šakių VDC nuotr.

Artėjant gražiausioms metų šventėms Šakių vaikų dienos centras kviečia dalintis gerumu ir dovanoti ne dovanas, žaislus, bet savo laiką. „Žmogui reikia žmogaus“, – skelbia jie ir siūlo ateiti pasikalbėti, pabendrauti, pasidalinti savo žiniomis, patirtimi, o gal tiesiog drauge pažaisti.
 
Pasak vaikų dienos centro darbuotos Skaistės Bakienės, tiesiog pasirodė prasminga prašyti ne materialių dovanų, o elementaraus dėmesio.

„Didžiausia dovana žmogui – kitas žmogus, sutikto žmogaus skirtas laikas, jo papasakotos istorijos, jo parodyti nauji dalykai“, – sako S. Bakienė ir svarsto, kad galbūt vaikams kažkas iš viso to įstrigs ir turės įtakos asmenybės formavimuisi, ateities pasirinkimams.

Moteris džiaugiasi, kad, vos pasirodžius kvietimui, buvo sulaukta pasiūlymų ar tiesiog pasidomėjimų, tai kas čia, kaip ir kodėl. Prie siūlomos iniciatyvos pirmoji prisijungė Renata Reklaitytė iš „Gamtos girnų“, panorusi su dienos centro ugdytiniais išsikepti meduolių. Su vaikų dienos centro vaikais jau bendravo ir vicemeras Darius Jakavičius, patikinęs, kad šiame pasiūlyme taip pat įžvelgė prasmę. Susitikimo metu su vaikais jis kalbėjo apie politiką, asmenines savybes ir, žinoma, vicemerui išties mielą istorijos temą. Jis pasiūlė mažiesiems pasisvečiuoti ir savivaldybės administracijos pastate, o kiekvienas pasiūlymas Šakių vaikų dienos centre visada maloniai priimamas.

Anot S. Bakienės, su vaikais susitikti norą pareiškė ir „Gulbelės“ kolektyvas, pasiūlymo sulaukta ir iš Kudirkos Naumiesčio profesinio rengimo skyriaus. S. Bakienė svarsto – galbūt būtų galima paaktyvinti ir bendravimą tarp rajone veikiančių dienos centrų, nes, moters manymu, bendrauti ir bendradarbiauti būtų galima daugiau. Beveik neabejojama, kad atsiras ir daugiau įvairių žmonių, panorusių skirti laiko vaikams, kurie svečių dienos centre visada laukia.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.