Iššūkių būtų, jeigu plūsteltų didesnis kiekis ukrainiečių

pabegeliai G.Navickaitės nuotr
Socialinės paramos skyriaus duomenimis, šiuo metu rajone gyvena 195 ukrainiečiai, tad, lyginant su vasara, nuo karo pasitraukusių žmonių pas mus gyvena mažiau, tačiau jeigu vėstant orams sulauktume jų antplūdžio, neabejojama, kad būtų susiduriama su apgyvendinimo iššūkiais.

Kaip informavo Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė, šiuo metu rajone gyvena 106 suaugę ir 89 vaikai, tad jeigu lygintume su vasara ar pavasariu, dabar rajone besiglaudžiančių sumažėję.

Pavyzdžiui, rugpjūtį mūsų krašte gyveno 227 nuo karo pasitraukę žmonės, gegužę jų buvo per 250. Pasak D. Pilypaitytės, jos kuruojamoje srityje dėl ukrainiečių nekyla jokių iššūkių, yra mokamos jiems priklausančios išmokos, mokiniai gauna nemokamą maitinimą.

Tačiau savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis sako: jei vėstant orams, kaip buvo prognozuojama, į rajoną plūsteltų didesnis kiekis žmonių, kiltų problemų su apgyvendinimu. Anot pašnekovo, daugelis nori gyventi Šakiuose arba aplink juos, be to, šioks toks prigesimas jaučiamas ir iš priglausti karo pabėgėlius pasiryžusių žmonių, o pati savivaldybė laisvų vietų daug neturi.

„Manau, kad įtakos gali turėti ir išaugusios kuro, elektros kainos, žmonės įsivertina, kad kompensacijos gali neužtekti. Bet kiek reikėjo, vis tiems patiems skambini, tariesi, kalbi ir kol kas priimdavo“, – sako R. Juškaitis.

Jis informavo, kad, išvykus grupei ukrainiečių iš Žvirgždaičių, kaip laisva rezervinė vieta galimiems naujiems atvykėliams laikoma būtent ten. Tiek anksčiau, tiek dabar svarstyta galimybė ukrainiečius apgyvendinti Gotlybiškiuose, buvusios mokyklos patalpose, tačiau čia patalpų pritaikymui bei įrengimui reikėtų ir papildomų lėšų.

„Jei plūsteltų didesnis kiekis, problemų būtų, bet dabar neturime tokių atvejų, kad kreiptųsi“, – teigė R. Juškaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.