Prisidedant gyventojams tikisi gražinti miesto infrastruktūrą

Savivaldybės Ūkio ir investicijų skyriaus vedėjas Martynas Remeikis tvirtino, kad tvarką buvo būtina keisti, tad jis viliasi, jog dabar gyventojams bus aiškiau, kada ir kuris kiemas gali tikėtis sutvarkytos aikštelės, be to, manoma, kad naujoji tvarka spartins ir daugiabučių renovaciją. D. Pavalkio nuotr.

Savivaldybės tarybos nariai pritarė tvarkai, kuria vadovaujantis bus remontuojami daugiabučių namų kiemai, sudarytas kiemų eiliškumo sąrašas. Fiziniai ir juridiniai asmenys, prie projektų prisidedantys savo lėšomis, įgis pirmumo teisę. Savivaldybės administracija mano, kad naujoji tvarka skatins renovaciją, opozicija kelia klausimus, kaip bus su tais namais, kuriems kiemus buvo žadėta sutvarkyti dar tada, kai jie buvo valdžioje.

 

Ir iki šiol galiojo tvarka, kad daugiabučių namų gyventojai galėjo savo lėšomis prisidėti prie darbų, tačiau didelio susidomėjimo iš gyventojų sulaukta nebuvo – mieste buvo sutvarkytos dvi aikštelės – Kęstučio gatvėje prie renovuoto namo ir J. Basanavičiaus gatvėje prie nerenovuoto.

 

Dabartinis Ūkio ir investicijų skyriaus vedėjas Martynas Remeikis sako, kad ankstesnė tvarka kalbėjo apie viską ir apie nieką, tad ją buvo būtina keisti, nors buvusi valdžia sako, kad tai dabartinė tvarka kelia klausimų. 

 

„Kaip tik ši tvarka atriša rankas sąžiningam paskirstymui. <...> Pagrindinis tikslas ir akcentas – skatinti renovaciją“, – pristatydamas tvarką kalbėjo M. Remeikis ir pridūrė, kad bus siekiama renovaciją paspartinti tris kartus.

 

Jis aiškino, kad iš visų besikreipiančių bus sudaromas eiliškumo sąrašas, tačiau prioritetas – renovuotiems namams.

 

„Jei prisidėjimas bus prie nerenovuoto namo, tai administracijos direktoriaus sudaryta komisija priiminės sprendimus, bet negalės būti aukščiau nei renovuoti namai“, – tikino Ūkio ir investicijų skyriaus vedėjas.

 

Nemažai klausimų dėl naujosios tvarkos kilo opozicijos nariams.

 

„Praėjusią kadenciją buvo žadėta sutvarkyti tiems, kurie ėjo į renovaciją. Ar tiems, kurie renovavosi turėdami lūkesčius turėti ir sutvarkytą aikštelę, galios ši tvarka?“ – teiravosi tarybos narys Vaidas Balčiūnas, panašius klausimus uždavė ir jo kolegos Rasita Grincevičienė, Edgaras Pilypaitis.

 

„Niekur nepasakyta, kad daugiabučių kiemai nebus renovuoti, visi bus sutvarkyti, tik pagal eiliškumo sąrašą. <...> Prisidėsit – būsit pirmesni, neprisidėsit – eisit pagal eiliškumą“, – aiškino M. Remeikis pridurdamas ir tai, kad bus reikalingi ir įteisinimo dokumentai.

 

Visgi, E. Pilypaičio pastebėjimu, nors dabartinė valdžia žeria kritiką buvusiems vadovams dėl atliktų darbų, o tiksliau, kad jie buvo daromi kaip paprastasis remontas, tačiau opozicijos lyderis tvirtina, kad, stebint viešuosius pirkimus, ir dabar vyksta tas pats.

 

„Jūsų aikštelės eina su paprastuoju remontu ant nesuformuotų sklypų“, – tikino buvęs meras.

 

Visgi grįžtant konkrečiai prie naujosios tvarkos galima paminėti, kad apraše nurodyta, jog pareiškėjas, pageidaujantis prisidėti savo lėšomis, prisideda ne mažiau kaip 20 proc. projekto kainos. Kaip jau minėta, prisidedantys lėšomis sąraše turi pirmumo teisę. Taip pat bus vertinama namų renovacijos data, kiemų dangos nusidėvėjimo būklė, projekto parengimas ir pan.

 

Šešiems susilaikius, 17 tarybos narių pritarus, naujoji tvarka buvo patvirtinta.

 

Taip pat paskutinio savivaldybės tarybos posėdžio metu patvirtintas Kelių, gatvių ir jų inžinerinių tinklų statybos, rekonstravimo ir kapitalinio remonto savivaldybėje, dalyvaujant ūkininkams ir juridiniams asmenims, tvarkos aprašas. Ūkininkų ir juridinių asmenų prisidedamos lėšos prie atliekamų kelių, gatvių statybos, rekonstravimo, kapitalinio remonto darbų turi būti ne mažesnės kaip 50 proc. visos statybos darbų vertės. Manoma, kad tokia tvarka aktyvins verslo kūrimąsi, pagerins susisiekimą, skatins investicijas. 

 

„Tai mūsų pagalba verslui ir ši tvarka koreliuoja su ekonomikos ir inovacijų pateikta programa, kuri dar derinama“, – teigė Ūkio ir investicijų skyriaus vedėjas.

 

Šiai tvarkai pritarta keturiems susilaikius, 19 balsavus už.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.