Kompiuterinių žaidimų entuziastams: kaip išsirinkti pačią geriausią žaidimų pelę?

Pralaimėti, nemėgsta ir nenori nei vienas. Na, o atėjus laikui atlikti lemiamus veiksmus kompiuteriniame žaidime, žaidimų (gaming) pelė vaidina labai svarbų vaidmenį. Tai neatsiejama gaming kompiuterio dalis, kuri padeda ne tik lengvai ir patogiai valdyti kompiuterį, bet ir garantuoja efektyvų ir sklandų žaidimą. Tačiau, kompiuterinių pelių gali būti įvairiausių, tad įsigyti tinkamą žaidimų pelę gali būti ne taip lengva, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šiame straipsnyje sužinosite viską, ką naudinga žinoti prieš įsigyjant naują žaidimų pelę.
 
Kuo žaidimų pelė skiriasi nuo standartinės kompiuterinės pelės?

Žaidžiant kompiuterinius žaidimus, labai svarbus tikslumas, galimybė pelę pritaikyti prie žaidimo. Nors standartinė, kompiuterinė pelė turi mygtukus, ratuką - slinkimui, to žaidimams nepakanka. Dažniausiai, žaidimų, gaming pelės būna aprūpintos papildomais mygtukais šonuose, turi ergonomišką formą, modernų apšvietimą. Papildomi mygtukai leidžia dar patogiau žaisti, labiau įsijausti. Vienas iš didžiausių, žaidimų pelės naudojimo privalumų - programavimas. Priklausomai nuo įrenginio ir programinės įrangos pasirinkimo, pelę galite lengvai programuoti. Mygtukuose galėsite užprogramuoti dažniausiai naudojamas ir būtiniausias komandas, funkcijas. Taip pat, galėsite keisti ir pelės jautrumą ar net pasirinkti RGB apšvietimą. Tiesa, ne visos gaming pelės yra vienodos, todėl, ne visos gali suteikti tokią galimybę.

Optinė ar lazerinė?

Naudinga žinoti, kad žaidimų pelės gali būti skirtingų tipų. Rinkdamiesi turėsite pasirinkti tarp optinės ir lazerinės pelės. Šios pelės turi skirtumų, o diskusija, kuri pelė yra geresnė, vis nerimsta. Lazerinės pelės veikia naudodamos lazerį ir yra jautresnės nei optinės, turi aukštesnį DPI. Tai reiškia, kad lazerinė pelė gali atlikti mažesnius, detalesnius judesius nei optinė. Tokiu būdu, žaidimų metu galima atlikti tikslesnius judesius. Negana to, lazerinės pelės gerai reaguoja bei veikia ant bet kokio paviršiaus. Tuo tarpu, optinės pelės yra pigesnės, tačiau, dauguma patyrusių žaidėjų renkasi būtent jas. Teigiama, kad optinės pelės, atliekant greitus judesius, neatsilieka taip, kaip lazerinės, todėl, žaidimams yra tinkamesnės. Tačiau, jos veikia tik su kilimėliu. Kilimėlis pelei suteikia tinkamą paviršių, todėl, judesiai bus tikslus. Taip pat, daugelis pelių kilimėlių pasižymi ir ergonominėmis savybėmis, todėl, žaisti bus tikrai patogu.

Laidinė ar belaidė?

Rinkdamiesi naują žaidimų pelę turėsite pagalvoti ir apie tai, ar jums reikalinga laidinė ar belaidė pelė. Tiesa, specialistai teigia, kad laidinės žaidimų pelės - geriausias pasirinkimas. Taip yra dėl to, kad laidinė pelė geriau reaguoja, turi geresnį atsaką. Na, o belaidės pelės pasižymi vėlavimais, kurie gali trukdyti, ypač žaidžiant tikslumo ir greičio reikalaujančius žaidimus. Dažniausiai, belaidės pelės būna lazerinio tipo, turi sunkias baterijas, jei svoris yra vienas iš aspektų, kuris jums svarbus. Žinoma, jei nežaidžiate profesionaliai, nemėgstate greičio ir tikslumo reikalaujančių žaidimų - pelės pasirinkimas priklausys nuo jūsų poreikių.

DPI

Vienas iš svarbiausių aspektų, renkantis naują žaidimų pelę yra DPI įvertinimas. DPI arba taškai colyje yra specifikacija, nurodanti kaip greitai žymeklis judės per ekraną. Kuo žemesnis DPI, tuo lėtesni bus pelės judesiai ir atvirkščiai. Jei norite tiksliai jausti kiekvieną pelės judesį, turėtumėte rinktis pelę, kurios DPI įvertinimas siekia 800-1600. Tokia pelė leis žaisti profesionalius, tikslumo ir greičio reikalaujančius žaidimus. Tiesa, naudinga atminti, kad DPI gali priklausyti ir nuo žaidimo, tad, geriau rinktis programuojamą pelę, kurios DPI gali būti keičiamas ir reguliuojamas, priklausomai nuo turimų poreikių.

Apšvietimas

Galvodami apie žaidimų (gaming) įrangą, turbūt įsivaizduojate ją moderniai ir išskirtinai apšviestą. Dažniausiai, tokia įranga naudoja RGB apšvietimą, o žaidimų pelės - ne išimtis. Žinoma, ši ypatybė neturi tiesioginio sąlyčio su žaidimų našumu ar efektyvumu, tačiau, pelei RGB apšvietimas suteikia visiškai kitokią išvaizdą, traukiančią akį. Dažnu atveju, RGB apšvietimą turinčios pelės yra brangesnės. Šviesti gali ne tik pelės apačia, bet ir sukimo ratukas, pelės mygtukai, šonai. Na, o dėka programuojamų žaidimų pelių, RGB apšvietimą galima keisti pagal turimus norus ir poreikius.

Pačios geriausioms ir labiausiai įtraukiančioms žaidimų patirtims reikalingos kokybiškos ir geros žaidimų pelės. Siūlome didelį jų asortimentą internetu, už itin draugišką kainą - varle.lt svetainėje.

Užs.nr.d-0016

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.