Sudegė, ko gero, pirmas ir paskutinis Šakių troleibusas

troleibusasBalandžio 30 dieną, apie 19 val. 30 min. kilo gaisras kaimo turizmo sodyboje „Bičnamis“, esančioje Šakių seniūnijos Aržuolupių kaime.
 
Nuotr. Nuo šiol kaimo turizmo sodybos „Bičnamis“ svečiai negalės mėgautis nakvyne tikrame troleibuse, nes jį balandžio 30 dieną nepataisomai suniokojo gaisras.
 
Sodyboje tyčia, išdaužius langus akmenimis, buvo padegtas ten esantis troleibusas – viešbutis kuriame buvo įrengti trys miegamieji. Įtariama, jog troleibusas padegtas tyčia. Kaip sakė sodybos savininkas A. Danielius, troleibusą padegti chuliganams nebuvo sunku, nes jame stovi minkšti baldai, kuriems uždegti užtenka ir mažos kibirkštėlės. Anot šeimininko, atokiau nuo pagrindinių sodybos pastatų stovinčiame troleibuse dažnai apsistodavo ne tik išsinuomavę sodybą pobūviams svečiai, bet ir turistai, kuriems reikėdavo laikinai kažkur pernakvoti mūsų rajone.  Gaisro metu stipriai apdegė troleibuso vidus, bei plonos aliuminio konstrukcijos sienos. Pasak A. Danieliaus, troleibusas daugiau negalės būti naudojamas – liepsna jį suniokojo nepataisomai. Nuostolį sodybos šeimininkas įvertino apie 3500 eurų tačiau, anot jo, skaudžiausia yra dėl to, jog troleibusas buvo kaimo turizmo sodybos reprezentacinis objektas. A. Danieliaus appasiteiravus, ar įtaria, kas ir dėl ko galėjo padegti jo sodyboje esantį troleibusą, sodybos šeimininkas sako, jog konkrečių asmenų jis neįtaria ir nežino, kodėl taip galėjo atsitikti. Tačiau, kaip sakė šeimininkas, vietiniai Aržuolupių kaimo gyventojai tą pačią dieną, apie 17 valandą, pastebėjo einančių, galimai išgėrusių, jaunuolių kompaniją Siesarties gatve sodybos link. Šeimininkas neatmeta galimybės, jog tai galėjo būti šios kompanijos darbas, todėl visų, kas matė arba žino ką nors apie gaisro įvykį A. Danieliaus sodyboje, prašo pranešti savininkui. Už suteiktą informaciją A. Danielius žada dosniai atsilyginti.

Kaimo turizmo sodyba „Bičnamis“ įsikūrusi šimtamečių medžių paunksmėje, 3 km nuo Šakių miesto, netoli Valiulių tvenkinio. Sodyboje buvo galima rasti tokias neeilines paslaugas ir atrakcijas kaip  nakvynę tikrame troleibuse, poilsio terasą medžio viršūnėje „Kavinė medyje“, „Vandens malūną“, „Skraidančią lėkštę“, „Krėslą bosui“. Teritorijoje yra tvenkinys, įrengtos sūpuoklės. Sodyboje yra 2 pokylių salės iki 20 ir 50 vietų, rusiška pirtis, kubilas, lauko baseinas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px