Mini darbo sukaktis

rauktys urbstaite
Darbo teisme sukaktis šiais metais minės ir Šakių rūmų teismo posėdžių sekretorė Irena Urbštaitė bei teisėjas Arturas Rauktys, abu čia dirbantys nuo 1993-iųjų. Marijampolės apyl. teismo  nuotr.


Marijampolės apylinkės teisme dirba 126 darbuotojai ir būtent šioje – personalo – srityje geriausiai atsiskleidžia pastovumo ir kintamumo tendencijos. Viena vertus, teismas susiduria su didele darbuotojų kaitos problema, kita vertus – teisme dirba daug ilgametį nepertraukiamo darbo teisme stažą turintys darbuotojai, rašoma Marijampolės apylinkės teismo pranešime spaudai.
 
Skelbiama, kad suradę patrauklesnes, geriau apmokamas darbo vietas 2022 m. teismą paliko 17 darbuotojų (valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis), toks pats skaičius darbuotojų buvo priimta dirbti teisme. Užfiksuotas ir antirekordas, kuomet naujai priimtas darbuotojas teisme išdirbo tik 5 darbo dienas.

Tačiau yra ir kita pusė – ilgamečiai teismo darbuotojai, kurių nepertraukiamo darbo teisme stažas  ilgesnis nei 20, 30 ar 40 metų. Šie metai – gausūs darbo teisme sukaktimis, kurias minės ir Šakių rūmų teismo posėdžių sekretorė Irena Urbštaitė, ir teisėjas Arturas Rauktys. I. Urbštaitė Šakių rūmuose teismo posėdžių sekretore dirba nuo 1993 metų. A. Rauktys šiemet taip pat mini 30 metų darbo Šakių rūmuose sukaktį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.