Angelų sargų dienos proga apdovanoti ir Šakių rajono policijos pareigūnai

mentu diena
Vienas iš apdovanotųjų rajono pareigūnų – Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Andrius Mureika (centre), kuriam įteiktas antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklas „Už nuopelnus“. (Marijampolės PK nuotr.)


Rugsėjo 29-ąją Marijampolės apskrities policijos pareigūnai paminėjo savo artėjančią profesinę šventę – Policijos (Angelų sargų) dieną. Jau tradiciškai iškilmingas minėjimas vyko Šv. Vincento Pauliečio bažnyčioje. Profesinės šventės metu pagerbti bei apdovanoti ir Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Renginyje dalyvavęs Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla ir Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Harimantas Poškevičius kalbėjo apie nelengvą policijos pareigūno profesiją, svarbų artimųjų palaikymą ir supratimą. Sveikinimo žodžius pareigūnams skyrė ir kraštietė Seimo narė Irena Haase.

Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą Angelų sargų dienos proga Marijampolės apskrities VPK viršininkas H. Poškevičius apdovanojo ir Šakių rajono policijos komisariato pareigūnus: antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“ Andrių Mureiką (Veiklos skyriaus vyriausiąjį tyrėją); trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“ Artūrą Balčiūnaitį (Veiklos skyriaus vyriausiąjį tyrėją); trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ Irmantą Kutkaitį (Reagavimo skyriaus tyrėją) bei Ginetą Sutkutę (Reagavimo skyriaus vyresniąją tyrėją).

H. Poškevičius už aktyvų bendradarbiavimą, pagalbą policijai padėkas pareiškė ir būriui rėmėjų, tarp jų ir šakiečiui Raimondui Kasparevičiui. Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius savo ruožtu padėkojo policijos rėmėjams Emilijai Andrijauskaitei ir Povilui Dumčiui.

Policijos (Angelų sargų) diena pirmą kartą paminėta 1921 m. spalio 2 d. Kaune, o profesine švente oficialiai paskelbta 1924m. Visuomenės nuomonių apklausos rodo, kad Lietuvos policija pasitiki 60–70 proc. apklaustųjų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.