Profesinės šventės proga - išskirtinis dėmesys savanoriams ir vaikams

flarijono dienaNors Šv. Florijono, gaisrų sergėtojo diena, minima gegužės 4-ąją, rajone ji pažymėta gegužės 2-ąją. Tradiciškai Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai bei seniūnijų ugniagesių komandų darbuotojai rinkosi į Šv. Mišias, o po pietų ugniagesių programa džiugino jaunesniųjų klasių moksleivius.
 
Nuotr. Daugiausiai emocijų mažiesiems suteikė „vandens pramogos“, kai buvo demonstruojama, kaip vandens žarna ir purkštuvu nelaimės metu liejamas vanduo.
 
Šv. Mišias aukojęs Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios klebonas Sigitas Matusevičius atkreipė dėmesį, kad ugniagesiai yra tie žmonės, kurie savo tarnyste, darbu liudija žmogiškąjį kilnumą, meilę, rodo pavyzdį. Nors dvasininkas, kaip ir daugelis kitų, kalbėjo, kad ugniagesių darbas šiandieninėje visuomenėje ne visada deramai įvertintas, tačiau Amžinybėje už gerus darbus, pasak S. Matusevičiaus, bus atlyginta.

Profesinės šventės proga ugniagesius sveikino Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius, sveikinimo žodžius išsakė rajono meras Juozas Bertašius. Už gerą tarnybą seniūnijų ugniagesiams gelbėtojams jis įteikė 12 Padėkos raštų.

V. Rekešius atskirai padėkojo Barzdų seniūnui Remigijui Naujokaičiui bei šios seniūnijos savanoriams ugniagesiams Egidijui Jociui ir Evaldui Grajauskui, kurie sausio 12-ąją iš ugnies gniaužtų išgelbėjo žmogų. Jei ne seniūno užsispyrimas, net ir neskiriant finansavimo, išlaikyti komandą bei vyrų pasiryžimas dirbti savanoriškai, šiandien ši seniūnija tikriausiai turėtų ne vieną tragišką įvykį. Ir praėjusiais metais šiems ugniagesiams, išgarsėjusiems kaip pirmiesiems savanoriams šalyje, buvo įteikti Padėkos raštai. Šiais metais jie pakviesti į Marijampolėje vykusią respublikinę ugniagesių globėjo šventę, kurios metu Barzdų ugniagesiai buvo apdovanoti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento.

Jau aštunti metai Šakių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba Šv. Florijono dienai paminėti rengia piešinių bei rašinių konkursus, kuriuose dalyvauja vis daugiau moksleivių. Šiais metais piešinių konkurse dalyvavo daugiau nei 300 priešmokyklinio bei 1-4 klasių moksleivių. Kaip pastebėjo Šakių PGT priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyr. inspektorius Rolandas Pavalkis, nors mokyklose moksleivių mažėja, lyginant dvejus paskutiniuosius metus, tarnyba sulaukė daugiau nei 100 darbų daugiau. Visiems konkurso dalyviams buvo įteikti diplomai, o trisdešimčiai geriausiųjų – ir simbolinės dovanėlės. Be to, gegužės 3-ąją visi dalyvavusieji konkurse galėjo apsilankyti Šakių priešgaisrinėje gelbėjimo taryboje. Čia mažiesiems buvo aprodytos patalpos, jie apžiūrėjo specialią techniką galėjo iš antro aukšto į pirmąjį nusileisti stulpu. Ši atrakcija sulaukė nemažo vaikų susidomėjimo. Dar daugiau emocijų mažiesiems suteikė „vandens pramogos“, kai buvo demonstruojama, kaip vandens žarna ir purkštuvu nelaimės metu liejamas vanduo.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.