Fotografijų paroda - ne vien tik ūkininkams

fotografiju parodaGegužės 15 – 29 dienomis rajono savivaldybės fojė pristatoma LR Žemės ūkio rūmų inicijuota fotografijų paroda „Žemdirbių kelias nuo Lietuvos iki Briuselio“.
 
Nuotr. Parodoje eksponuojamose fotografijose užfiksuoti svarbiausi Baltijos šalių ūkininkų kovos už lygias ūkininkavimo sąlygas Europos Sąjungoje momentai.
 
Parodoje eksponuojamose nuotraukose užfiksuotos Lietuvos ūkininkų ir jų rėmėjų 2011 – 2013 metais surengtų įvairių protesto akcijų, kovojant už lygias Lietuvos, Latvijos ir Estijos žemdirbių ūkininkavimo sąlygas Europos Sąjungos  bendrijoje, akimirkos. Itin aktyvūs šiose akcijose buvo mūsų rajono ūkininkai.  

Štai 2012 metų rudenį surengtos akcijos „Baltijos traktorius“ metu senas sovietinis traktorius, simbolizuojantis ES ūkininkų nelygybę, lapkričio 12 dieną  pajudėjo iš Talino, o lapkričio 16 –ąją Lietuvos ūkininkų buvo sutiktas Lietuvos – Latvijos pasienyje. Vėliau traktorius buvo palydėtas į Kėdainių rajoną, kur jį iškilmingai pasitiko keli šimtai šalies ūkininkų, susirinkusių protestuoti prieš nesąžiningą ES Bendrąją žemės ūkio politiką ir nelygias konkurencijos sąlygas. 2012 metų lapkričio 22 dieną Europos vadovų tarybos posėdžio metu Briuselyje įvyko Baltijos žemdirbių protesto akcija,- čia žemdirbiai pasitiko „Baltijos traktorių“, iš Talino per visą Europą atriedėjusį į Briuselį. Dar kita fotografijose įamžinta protesto akcija buvo surengta 2013 metų vasario mėnesį. Jos metu jaunieji Lietuvos ūkininkai, žemdirbiškų specialybių studentai Briuselyje surengė piketą su šūkiu „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“.

„Ši fotografijų paroda - tai savotiška Žemės ūkio rūmų ataskaita žemdirbiams, pasakojanti apie mūsų vykdytas protesto akcijas. Jose aktyviai dalyvavo ir  finansiškai parėmė ir rajono ūkininkai, aukodami nuosavas lėšas kelionei į Briuselį  suorganizuoti“,- sakė Žemės ūkio rūmų atstovas Šakių rajone Rimantas Valiukas. Jis pastebėjo, jog fotografijos pirmiausia buvo eksponuojamos Žemės ūkio ministerijoje,  o štai iš ten jos atkeliavo tiesiai į Šakius. „Matot, kokia garbė šakiečiams, aktyviausiems šalies ūkininkams. Iš visų šalies rajonų mums patiems pirmiesiems suteikta garbė pristatyti šią parodą. Vadinasi, esame tikrai daug nusipelnę“,- parodos atidarymu, įvykusiu be jokių oficialių kalbų ir padėkų, džiaugėsi R.Valiukas. Anot jo, tai dar vienas bandymas atkreipti Europos Sąjungos dėmesį į Baltijos šalių ūkininkų problemas. Paroda turėtų apkeliauti  daugelį šalies savivaldybių.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.