Girėnuose – baikerių sezono atidarymas bei rekordinis motociklas

motociklas monstrasBaikerių sezono atidarymą šiais metais Kauno – Šakių baikerių klubas „Aliens“ pradėjo rekordais ir renginiais, skirtais savo gimtajam miestui.
 
Nuotr. „Metalinio baikerio“ skulptūra  dėl savo įspūdingo dydžio ir svorio įtraukta į Lietuvos Ginesų rekordų knygą.
 
Daugelį metų mūsų rajono baikeriai sezoną atidarydavo  išvykomis į kituose miestuose jiems skirtus renginius. Šiais metais pirmą kartą visiems prijaunčiantiems dviratėms tranporto priemonėms buvo surengta šventė Šakiuose. Taip mūsų rajono baikerių skyrius atidavė duoklę ne tik savo miestui, bet ir pristatė visuomenei čia pat klubo kieme stovinčią didžiausią motociklo skulptūrą, kurią iš įvairių naudotų metalinių detalių sukūrė vilkaviškietis Renaldas Darius Dulinskas. Tai – 4,3 m ilgio, 2,4 m aukščio ir 1621 kilogramą sveriantis motociklas. Šalia jo dar puikuojasi iš varžtų suvirintas „Metalinis baikeris“, kuris į rekordų knygą nepateko.

Idėja sukurti „Motociklo monstro“ skulptūrą kilo Šakių baikerių klubo nariams, mat per ilgus draugystės metus su menininku R. D. Dulinsku pastarieji pamatė jo gebėjimus daryti įdomius bei netradicinius kūrinius. Kai iš įvairių metalo atliekų R. D. Dulinskas suvirino „Motociklą - monstrą“, baikerių klubo nariai dėjo visas pastangas, kad jis patektų į Lietuvos Gineso rekordų knygą. Ta proga Šakių baikeriai ir surengė visuomenei sezono atidarymo šventę, kartu pristatydami ir dvi ištaigingas, gigantiškas metalines skulptūras, kurios puoš Šakių baikerių klubo kiemą Girėnuose.

Kokia šventė be koncertų, sveikinimų, varžybų ir kitų linksmybių? Be šių pramogų neapsiėjo ir nuolat ant dviejų ratų po pasaulį keliaujantys baikeriai. Septyniolika tiek naujų, tiek jau ilgus metus „Aliens“ klubui  priklausančių narių suorganizavo didelį šou savo gimtojo miesto gyventojams. Nors šeštadienio vakarą oras nelepino, tai nesutrukdė gausiai susirinkti miestelėnams ir šventės svečiams. Vakarą vainikavo šventiniai fejerverkai ir grupės „Rebelheart“ koncertas.

Su naujos skulptūros atidengimu ir rekordinio motociklo skulptūra pasveikinti šventės dalyvių bei organizatorių atvyko Šakių rajono meras Juozas Bertašius. Šventės rengėjai labai džiaugėsi, kad savo asmenine iniciatyva bei dosnių rėmėjų pagalba, jiems pavyko suorganizuoti gražią šventę visiems motociklų gerbėjams. Už tai jie dėkoja „Audrokestos“, „Hidrokestos“ bei „Riko prekybos“ įmonėms.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.