Siūlo pokalbius vienišiems senoliams

sidabrine linija
„Sidabrinė linija“ yra nemokama draugystės, bendravimo telefonu ir psichosocialinės pagalbos paslauga vienišiems, atskirtį ir izoliaciją išgyvenantiems garbaus amžiaus žmonėms, padedanti išgyventi psichologinius sunkumus, susirasti telefoninį draugą, kuris reguliariai paskambins pasidomėti, kaip sekasi, paklausti, kaip žmogus jaučiasi, pasiūlyti pagalbos ar šiaip pasišnekučiuoti.

Dovanoti pokalbį yra labai paprasta. Jis nereikalauja didelių pastangų, tik natūralaus mūsų polinkio bendrauti. O jei pokalbį užmegzti ir draugystę tęsti telefonu? Būtent tai ir siūlo nuo 2016 metų vidurio Mariaus Čiuželio labdaros ir paramos fondo Lietuvoje vykdomas projektas „Sidabrinė linija“.

„Sidabrinė linija“ padeda spręsti visuomenės ir vyresnio amžiaus žmonių atskirumo, vienišumo, bendravimo trūkumo problemas, suteikdama senoliams galimybę vėl džiaugtis oriu, prasmingu, pilnaverčiu gyvenimu. Pranešime spaudai teigiama, kad ši iniciatyva nesiekia konkuruoti ar atkartoti kitų jau veikiančių pagalbos garbaus amžiaus žmonėms priemonių, o veikiau priešingai, jas papildyti, suteikti reikiamą pagalbą „čia ir dabar“ ar būti tarpininku, padedančiu garbaus amžiaus žmonėms surasti reikiamų paslaugų teikėjus.

„Mūsų tikslas yra ilgainiui tapti nacionaline pagalbos linija garbaus amžiaus žmonėms, kuri 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę teiktų pagalbą ir informaciją, pagal poreikį nukreiptų į kitas specializuotą pagalbą teikiančias organizacijas ir, svarbiausia, padėtų užmegzti gyvą kontaktą su žmogumi, kuriam galima bet kada paskambinti ir tiesiog pasišnekučiuoti“, – rašome pranešime spaudai.

Štai aštuoniasdešimtmetė Staselė neslepia, kad senatvė yra baisus dalykas, juolab kai esi vienas.

„Žmogui reikia žmogaus. Jo akių, balso. Girdėti kitą ir būti išgirstam – didelė laimė, – sako senolė, aiškinanti, kad jei ne „Sidabrinė linija“, ji lig šiol jaustųsi vieniša.

„Sidabrinė linija“ neatsisako padėti ir psichikos sutrikimų turintiems seneliams, kurių artimieji neretai jau sunkiai atlaiko nuolatinio buvimo šalia krūvį. Viena savanorių pasakojo: „Vieną kartą aš savo pašnekovui esu dukra, kitą kartą žmona, trečią mama, draugė, kaimynė ir pan.“

Prireikus pagalbos, pajutę poreikį būti išklausytam ar tiesiog norėdami susirasti pašnekovą nuolatiniam bendravimui telefonu, žmonės gali skambinti nemokamu telefonu 8 800 800 20. „Sidabrinės linijos“ konsultantės išklausys, suteiks pagalbą, patars ir užregistruos draugystės ir bendravimo telefonu paslaugai. Registruotis gali patys senoliai, juos užregistruoti gali jų artimieji, draugai ir kaimynai, juos prižiūrintys socialiniai darbuotojai, slaugytojai, savanoriai ar kiti geros valios žmonės.
Pabrėžiama, kad „Sidabrinė linija“ – tai draugystė ir bendravimas telefonu, bet ne pažinčių tarnyba.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.