Simbolinis „Aitvaras“ iškeliavo į Japonijos ambasadą

shigeeda
Nuotr. Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda susirinkusius pasveikino lietuviškai, pasidžiaugė gražiu dviejų šalių bendradarbiavimu.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Vasario 13 d. savivaldybės rotušės salėje Japonijos ambasadoriui Toyoei Shigeeda iškilmingai įteiktas „Aitvaro“ apdovanojimas už kultūrinę partnerystę 2017 metais. Praėję metai rajonui padovanojo įdomią pažintį su tolimosios Japonijos kultūros tradicijomis.

Ceremonijoje dalyvavo Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda, Japonijos ambasados kultūros skyriaus atstovė Milda Kraško, rajono savivaldybės tarybos nariai, administracijos vadovai ir darbuotojai, seniūnai, įstaigų vadovai bei kiti svečiai.

Iš gausiai susirinkusios rajono bendruomenės lūpų vieningai nuskamba Lietuvos himnas, o Japonijos himną sugiedoję rajono meras Edgaras Pilypaitis ir jo patarėja Violeta Simonavičienė sukėlė gerų emocijų ir pačiam ambasadoriui.

Rotušės salę užlieja švelni kanklių muzika, atliekama jaunųjų rajono kanklininkių (vad. Audronė Adomaitienė), „Pynės“ šokėjai įneša „Aitvaro“ statulėlę. Skulptoriaus Marijono Šlektavičiaus sukurtas kūrinys įsikomponuotas tarp puokščių, kurios sudarytos iš gėlių, atspindinčių Lietuvos ir Japonijos vėliavų spalvas.

V. Simonavičienė susirinkusiems priminė ir „Aitvaro“ nominacijos istoriją. Ši nominacija skirta rajono kultūros šviesuoliams. Pirmieji apdovanojimai įteikti minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą 1997 m. Per du dešimtmečius „Aitvarai“ nutūpė į rajono meno kolektyvų, jų vadovų, kraštotyrininkų, bibliotekininkų, tautodailininkų, muziejininkų, gimtosios kalbos puoselėtojų, fotomenininkų, etninio ir kulinarinio paveldo skleidėjų, tarptautinių kultūrinių ryšių iniciatorių, mecenatų ir globėjų rankas.

Iš mero rankų Japonijos ambasadoriui T. Shigeeda įteikiama „Aitvaro“ skulptūrėlė bei nominacija „Metų kultūros partneris“. Rajono meras dėkoja ambasadoriui už ryšių tarp Japonijos ir Lietuvos, o ypač Šakių krašto, puoselėjimą bei linki sėkmės darbuose.

„Viliamės, kad užmegzti kultūriniai ryšiai plėtosis ir mes čia galėsime sulaukti į Lietuvą atvykstančių pažinti mūsų kultūrą, istoriją ir gamtą turistų grupių iš Japonijos, kad atrasime taip pat ir ekonominio bendradarbiavimo galimybių“, – kalbėjo meras.

Praėjusiais metais mūsų rajono gyventojai turėjo retą progą gyvai stebėti japonų kultūros tradicijų pristatymą. Per Jonines ant Sudargo piliakalnio suvažiavę ne tik Šakių, bet ir aplinkinių rajonų gyventojai galėjo susipažinti su japoniškos religijos šintoizmo tradicijomis ir ritualiniais mikagura šokiais, kuriuos atliko Kamakuros Tsurugaoka Hachimangu šventyklos šventikai. O rugsėjo mėnesį baigiamąjį „Beatričės vasaros“ muzikos festivalio koncertą surengė japoniškų būgnų atlikėjas Motoichi Yuzava su savo grupe „Daigen gumi“.

Ambasadorius T. Shigeeda susirinkusius pasveikino lietuviškai ir prisipažino, kad jam didelė garbė gauti tokį reikšmingą apdovanojimą.

„Esu labai dėkingas ir džiaugiuosi dėl mūsų sėkmingo bendradarbiavimo. Dėkoju už jūsų indėlį stiprinant draugystę tarp Japonijos ir Lietuvos, plėtojant dvišalius kultūrinius ryšius. Tikiuosi, kad ir ateityje turėsime daug progų pristatyti japonišką kultūrą ir tradicijas Šakiuose“, – kalbėjo ambasadorius T. Shigeeda.

Suplasnojo rankomis Šakių meno mokyklos (vad. Aušra Butkauskaitė-Sederevičienė) šokėjos, it to simbolinio „Aitvaro“ sparnais kviesdamos drauge švęsti atkurtos Lietuvos šimtmetį.

Vizito metu taip pat kalbėta apie numatomus kultūrinius projektus, susitikta su vietos verslo atstovais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.