Kauno zanavykus vienija meilė gimtajam kraštui

kauno zanavykai
G. Jokūbaičio nuotr. Kauno zanavykų bendrijos 25-erių metų veiklos proga daug padėkos žodžių už kraštiečių subūrimą išsakyta pirmininkei Reginai Motienei (centre).

Praėjusį savaitgalį Kauno zanavykų bendrija minėjo įkūrimo 25-metį. Renginio metu už meilę gimtinei, paramą, veiklą, garsinančią zanavykų kraštą, daug padėkos žodžių išsakyta ilgametei bendrijos pirmininkei Reginai Motienei.
 
Jau 25-eri metai Kauno zanavykų bendrijos valdyba per Atvelykį į Kauno technikos kolegiją sukviečia Kaune ir apskrityje gyvenančius zanavykus ir jų šeimas. Ir šiais metais visi sugužėjo su gera nuotaika, pavasarinėmis šypsenomis ir velykiniais margučiais į tradicinę Zanavykų popietę. Kauniškių pasveikinti atvyko Vilniaus, Panevėžio zanavykai bei svečiai: Seimo nariai Irena Haase, Aušra Papirtienė, Gediminas Vasiliauskas bei gausus būrys šakiečių: sveikinimo žodį tarė rajono meras Edgaras Pilypaitis, savo dainomis džiugino Šakių kultūros centro vyrų vokalinis ansamblis „Akordas“.

Kauno zanavykų bendrija buvo įkurta 1994 metais. Jos pirmininku išrinktas tuometinis Politechnikumo neakivaizdinių studijų vedėjas Mindaugas Vaičiūnas, pavaduotoju – Antanas Plioplys. Bėgo metai ir jau daugiau kaip dešimtmetį Zanavykų bendrijai vadovauja Kauno technikos kolegijos dėstytoja R. Motienė. Pirmininkės iniciatyva ne viena rajono šeima sulaukė socialinės paramos. 2013 m. R. Motienė įsteigė vardinę premiją, kuri kasmet įteikiama kuriam nors nusipelniusiam jaunajam šakiečiui. Už aktyvumą, iniciatyvumą, sugebėjimą suburti Kaune gyvenančius kraštiečius prasmingai veiklai padėką R. Motienei įteikė ir Seimo narė Irena Haase.

Per 25-erius metus surengta nemažai Kauno zanavykų sueigų, konferencijų, renginių Kauno mieste, Kauno zanavykai – nuolatiniai mūsų rajone vykstančių renginių dalyviai. Pasak bendrijos pirmininkės R. Motienės, kraštiečius vienija prisiminimai apie savo mokyklą, mokytojus, žymius žmones ir svarbius įvykius. Zanavykai išskirtiniai tuo, kad jų kraštas pats mažiausias. Gal dėl to atsidavimas ir meilė jam tokia didelė. Kauno zanavykų artimiausias siekis yra įamžinti Antaninos Liorentaitės atminimą Žvirgždaičiuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.