Pagaliau bus tvarkomas Kidulių dvaro svirnas ir K. Donelaičio muziejus

Liepos 16 d. startuoja Lietuvos ir Rusijos Federacijos (Karaliaučiaus srities) bendradarbiavimo per sieną 2014–2020 metų programos projektas „Kultūros paveldas pasienio regione – turizmui ir bendradarbiavimui“.

Pagrindinis projekto partneris – Šakių rajono savivaldybės administracija, partneriai – VšĮ „Nemuno euroregiono Marijampolės biuras“ bei Karaliaučiaus (Kaliningrado) srities istorijos ir meno muziejus, kurio padalinys yra Tolminkiemyje esantis Kristijono Donelaičio muziejus.
 
Kaip informavo rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Aurelija Papievienė, rugpjūčio 9 d. Kidulių dvaro rūmuose įvyks įžanginė projekto konferencija, kurios metu kartu su projekto partneriais, bus plačiau pristatytas projektas.

Projektas numatomas įgyvendinti iki 2021 metų liepos 15 d. Per tą laiką Kidulių dvare bus atlikti tvarkymo ir pritaikymo darbai: pirmiausiai bus sutvarkyti šiuo metu  avarinės būklės esantys stogas ir sienos,  taip pat įrengti inžineriniai tinklai. Sutvarkytose kultūrinėse erdvėse bus ekspozicijų salė, skirta daugiausia pasienio istorijai bei edukacinėms veikloms vykdyti.

Tolminkiemyje esantį K. Donelaičio muziejų taip pat numatoma sutvarkyti. Pasak A. Papievienės, pastato būklė yra apgailėtina, todėl bus atnaujinti inžineriniai tinklai, tvarkomas pats pastatas ir infrastruktūra.

Bendra projekto suma yra 1 mln. 110 tūkst. 920 eurų, abiem objektams – po maždaug 500 tūkst. eurų. Šakių savivaldybė savo dalį finansuos prisidėdama po 10 proc. nuo projekto vertės.

Artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas statybos darbams atlikti.

„Norėtųsi, kad darbai Kiduliuose prasidėtų jau šiemet, nes svirno būklė su kiekviena diena prastėja“, – kalbėjo A. Papievienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.