Bibliotekoje sužibo medinės snaigės

snaiges paroda
Snaiges kartu su technologijų mokytojais Sigitu Mockumi (kairėje) ir Audriumi Losčiu kūrę mokiniai iš Šakių „Varpo“ mokyklos ir Gelgaudiškio „Šaltinio“ ugdymo centro parodos ekspozicijoje ieškojo savo darbų ir džiaugėsi juos suradę. D. Pavalkio nuotr.


Praėjusį ketvirtadienį Šakių viešoji biblioteka skaitytojus pasitiko papuoštomis erdvėmis. Čia per vieną dieną prisnigo. Tik ne ledo, o medinėmis snaigėmis, kurias kūrė daugiau nei 50 rajono moksleivių, padedami savo technologijų mokytojų. Jų meniniai darbai eksponuojami parodoje „Mediniai stebuklai“.
 
Šakių viešosios bibliotekos Aptarnavimo skyriaus vedėjos Linos Eringienės teigimu, tik nuo oro temperatūros priklauso, kokios iškris snaigės – ar adatinės, ar šešiakampės, ar pilnavidurės. Ji pasakojo, kad pati didžiausia snaigė, užfiksuota pasaulio Gineso rekordų knygoje, siekė 38 cm. Ji iškrito 1887 m. sausį Montanoje (Jungtinėse Amerikos Valstijose). Panašaus dydžio snaigėmis prisnigo ir Šakių viešojoje bibliotekoje. Čia atidaryta rajono mokinių meninių darbų paroda „Mediniai stebuklai“, kurioje eksponuojama daugiau nei 50 medinių snaigių.

Šios parodos iniciatorė lietuvių kalbos mokytoja Danutė Aniulienė priminė, kad prieš trejus metus Šakių viešojoje bibliotekoje galėjome pasigrožėti nuostabiais mediniais lėktuvėliais, pernai čia buvo atidaryta Tautodailės metams skirta verpsčių paroda, o šiemet prieš šv. Kalėdas sužibo medinės snaigės.

Šakių viešosios bibliotekos direktorė Kristina Lebedžinskienė už dovanotą parodą, nuspalvintą šviesiomis gerumo spalvomis, įteikė padėkos raštus technologijų mokytojams – Sigitui Mockui (Šakių „Varpo“ mokykla), Audriui Losčiui (Gelgaudiškio „Šaltinio“ ugdymo centras), Romanui Laurinaičiui (Griškabūdžio gimnazija), Vidui Senkui (Gelgaudiškio pagrindinė mokykla ir Lukšių Vinco Grybo gimnazija), Eirimui Martūnui (Kidulių ir Sintautų pagrindinės mokyklos).

Nepamiršti ir snaiges kūrę mokiniai. Jiems D. Aniulienė įteikė po mažą dovanėlę – spalvotą tušinuką, kad ir rašinius sektųsi gerai rašyti. O visus parodos „Mediniai stebuklai“ atidarymo dalyvius vaišino šokoladiniais saldainiais, kad švenčių laukimas būtų saldesnis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.