Vis labiau jaučiama artėjančių švenčių dvasia

egles iziebimas sakiuose
Šakiuose sidabru nušvitusi žaliaskarė ir karilionas buvo įžiebti praėjusį ketvirtadienį. D. Pavalkio nuotr.

Tiek viešosios, tiek individualios erdvės primena, kad šventės ne už kalnų – miestai ir miesteliai vieną po kitos žiebia pagrindines švenčių puošmenas, ketvirtadienį eglės sužibo Šakiuose ir Sudarge, penktadienį – Lukšiuose, Lekėčiuose.
 
Šakiuose į eglės įžiebimo šventę miesto skvere susirinkusius linksmino Šakių kultūros centro vaikų grupė „Šmiki šmaki“, vėliau prie jų prisijungė ir Kalėdų Senelis su savo palyda. Jie ir įžiebė sidabru padabintą karilioną ir žaliaskarę, kurią šiais metais miestui dovanojo šakiečių šeima. Įžiebimą vainikavo danguje sužibę fejerverkai.

Sveikinimus artėjančių švenčių proga skyrė meras Raimondas Januševičius, pasidžiaugęs, kad miestas pasipuošęs gyva egle, raginęs ir patiems žmonėms daugiau džiaugtis miestu ir tuo, ką turime. Gražių bei ramių švenčių ir jų laukimo linkėjo ir Šakių seniūnas Dalius Jasevičius.

meduolis dvaras
Arbatvakario metu Kidulių dvare pristatytas daugeliui amą atimantis kepinys – meduolinis dvaras, kurį galima apžiūrėti iki Trijų Karalių. D. Sinkevičiūtės nuotr.


Tą patį vakarą žaismingai eglė įžiebta ir Sudarge, kur netrūko šurmulio, žaidimų, susirinkusieji susitiko ne tik su nykštukais, bet stebėjo ir cirko artistės bei keturkojų pasirodymą, o apsilankęs Kalėdų Senelis mažiesiems įteikė ir dovanų. Už pagalbą įžiebiant eglę Kalėdų Seneliui dėkojo ir gražaus švenčių laukimo linkėjo seniūnė Rita Grigaitienė.

Tiesa, tradicijos rajone nelaužomos ir pirmieji žaliaskarę dar gruodžio 1-ąją įžiebė gelgaudiškiečiai. Tik šįkart ne prie dvaro, o miesto aikštėje. Čia taip pat skambėjo dainos, visur buvo galima matyti šmirinėjančius ir šventiškai nusiteikusius nykštukus, sveikinimus skyrė seniūnas Valdas Dumčius. Penktadienį žaliaskarės sužibo ir Lukšiuose, Lekėčiuose.  

egles iziebimas luksiuose
Penktadienį ir Lukšių centre tradiciškai įžiebta žaliaskarė, nuskambėjo sveikiniami, o mažiesiems daugiausiai džiaugsmo suteikė apsilankęs Kalėdų Senelis. L. Poškevičiūtės nuotr.


Ypač neeiliniu sumanymu šiais metais šventes pasitinka Kidulių dvaras. Gruodžio 6-ąją Kidulių dvare vykusio arbatvakario metu pristatytas ypatingas konditerinis kūrinys – meduolinis Kidulių dvaras. Šio neeilinio sumanymo iniciatorė – kultūrinių renginių organizatorė Irma Svetlauskienė. Ji pripažįsta, kad rezultatas pranoko lūkesčius.

„Kai pamačiau – atsisėdau“, – sako ji ir pasakoja, kad kepinį Klangių kaime (Jurbarko r.) gyvenanti Jolanta Letukienė pradėjo projektuoti ir kepti dar lapkritį, o iki galutinio rezultato užtruko pusantro mėnesio.

„Esam kaimynės, ji ne pirmą kartą kepa įvairius meduolius, mėgsta eksperimentuoti, tad pajuokavom, kad gal Kidulių dvarą man iškeptum“, – prisimena I. Svetlauskienė ir priduria, kad paskui jau ir trauktis nebuvo kur.

Kvepiantį meduoliais ir dabintą cukraus glajumi Kidulių dvarą dvare galima apžiūrėti iki Trijų Karalių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.