Namo aplinką papuošė daugiau nei 30 tūkst. lempučių

baceviciai lemputes
Sudarge įsikūrę Ignas ir Vitalija Bacevičiai šiais metais papuošė ne tik namą, ūkinį pastatą ir jų stogus, bet ir medžius, krūmus, sukonstravo arką. Jei šiais metais sutvisko 30 tūkst. lempučių, tai kitąmet sutuoktiniai svarsto galbūt įžiebti ir 50 tūkst. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Sudarge įsikūrę Ignas ir Vitalija Bacevičiai artėjančias šventes pasitinka išties šventiškai – šiais metais jų sodyboje sutvisko daugiau nei 30 tūkst. lempučių ir čia jauna šeima sustoti neketina. Jau turi ne vieną sumanymą ateičiai ir juokiasi, kad tai tik pradžia ir atskaitos taškas, nuo ko jie bus pradėję savo puošybinę kelionę.

Anksčiau Jurbarke gyvenę Ignas ir Vitalija Bacevičiai Sudarge įsikūrė prieš pusantrų metų ir džiaugiasi savo pasirinkimu. Sutuoktiniai sako, kad tiesiog jaučia silpnybę kalėdiniams papuošimams, net gyvendami bute, kiek tik leido galimybės, balkoną ir gyvenamąją erdvę išpuošdavo lemputėmis, tačiau gyvenimas individualiame name kūrybiniams sumanymams leidžia išsiskleisti kur kas plačiau.

baceviciai lemputes3
Sudarge įsikūrę Ignas ir Vitalija Bacevičiai šiais metais papuošė ne tik namą, ūkinį pastatą ir jų stogus, bet ir medžius, krūmus, sukonstravo arką. Jei šiais metais sutvisko 30 tūkst. lempučių, tai kitąmet sutuoktiniai svarsto galbūt įžiebti ir 50 tūkst. D. Pavalkio nuotr.

„Pernai buvo 15 tūkst. lempučių, šiais metais daugiau nei 30 tūkst., tad kitais metais gal pasieksime ir 50 tūkst.“, – sako I. Bacevičius ir išduoda, kad visas lauko puošybos procesas truko maždaug tris savaites, o žmona juokiasi, kad stogais kaip beždžionės karstėsi ne tik vyras, bet ir kaimynai.

Tad lemputėmis papuoštas gyvenamasis namas, ūkinis pastatas, jų stogai, pavėsinė, medžiai, krūmai. Prie įvažiavimo įrengta ir arka. Ignas kitais metais ketina tokiomis arkomis papuošti visą įvažiavimą į kiemą. Buvo planų suvirinti ir metalinį eglės karkasą, tačiau per darbus ir užimtumą tiesiog pritrūko laiko, mat sutuoktiniai savaitgaliais veda renginius, tad šią mintį sudargiškis pasiliko ateičiai. Be to, jauna šeima turi planų prie namo pasisodinti gyvą eglę, kad ją kasmet galėtų papuošti.
Žinoma, finansiškai tai nėra pigus pomėgis, tačiau V. ir I. Bacevičiai sako, kad tiesiog daro tai, kas patinka.

„Smagu, kad žmonės įvertina, pasižiūri, net ir kalėdinė dvasia labiau jaučiasi. Daug reakcijų sulaukiam, ir automobiliai atvažiuoja, ir užsuka nusifotografuoti, tad grąžą gauni per žmonių reakcijas“, – pasakoja Ignas ir sako sulaukiantis ir tokių klausimų, tai ar elektrą vagia...

baceviciai lemputes2
Jei Ignas rūpinosi lauko puošyba, tai Vitalija neslepia jaučianti didžiulį malonumą puošdama egles. Moteris jas papuošė ir kelioms draugėms bei svarsto, gal iš to galėtų gimti ir mini verslas. D. Pavalkio nuotr.

Jei vyras daugiau rūpinosi lauko puošyba, tai vidaus papuošimai patikėti žmonai, ji tvirtina jaučianti didžiulį malonumą galėdama tuo užsiimti.

„Man Kalėdos yra sezonas, ne kelios dienos. Puošiu mėnesį prieš. Pats ir susikuri tą džiaugsmą, nors ir nežinau, iš kur pas mane tas pomėgis – nei mama, nei močiutė nemėgsta puošti“, – sako Vitalija, kuri šiais metais papuošė ir kelias eglutes draugėms bei gvildena mintį – gal iš to kitais metais galėtų gimti ir koks versliukas.

„Visa palėpė skirta kalėdiniams papuošimams, turiu šešias eglutes, tai galvoju, kad galėčiau ir kitiems papuošti savo eglę ir vis keisti, kad neatsibostų – vienais metais vieną, kitais kitą. Šiais metais draugei puošiau baltai ir vos neverkiau, kad šiais metais puošiu paskutinę eglę“, – mintimis dalijasi pašnekovė, savo eglę gražinusi net kelias dienas, kone kiekvieną šakelę vyniojusi lemputėmis, ant vielutės nėrusi žaisliukų grandinę.

Tad sustoti I. ir V. Bacevičiai neketina ir jau gvildena mintį kitais metais puošybą pradėti gerokai anksčiau. Vitalija mėgsta iš anksto, per išpardavimus pasirūpinti žaisliukais, tad tikėtina, kad po parduotuvių lentynas ims dairytis dar šiemet. Akivaizdu, kad sudargiškiai ne tik kitiems kuria šventinę nuotaiką, bet spalvina ir savo kasdienybę.

baceviciai lemputes4
„Gali sėdėt ir būt susiraukęs arba gali džiaugtis“, – mintimis dalijasi pašnekovai ir sako, jog šiais metais visas namų puošmenas įžiebė gruodžio 1-ąją, pasidarė šventę sau ir draugams, o kai puošiasi jie, pastebi, kad savo pavyzdžiu užkrečia ir kaimynus.

„Čia tik pradžia. Po kiek metų pasižiūrėsim į šias nuotraukas ir sakysim, o buvo taip, štai nuo ko viskas prasidėjo“, – sako I. ir V. Bacevičiai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.