Du rajono kultūrininkai uždirbs daugiau

mockeviciene_pilypaitisVakar posėdžiavusi rajono taryba dviejų kultūros centrų direktoriams skyrė priedus prie atlyginimų. Jie tiems patiems vadovams skiriami ne pirmąjį kartą.

Nuotr. Tarybos sprendimu ir L. Mockevičienei, ir E Pilypaičiui priedai prie atlyginimų už vadovavimą kolektyvams skiriami ne pirmąjį kartą.

Paskutiniajame tarybos posėdyje priedai prie atlyginimų buvo patvirtinti Gelgaudiškio kultūros centro direktoriui Edgarui Pilypaičiui ir Kudirkos Naumiesčio kultūros centro direktorei Laimai Mockevičienei. Tokio pat dydžio priedai jiems buvo paskiri ir praėjusiais metais. Aiškinama, kad taip ir turi būti, nes didesnis darbo užmokestis priklauso ir nuo turimų kategorijų bei vykdomos veiklos. Visgi, tvirtinant šį klausimą, tarybos narių nuomonės išsiskyrė. Irena Haase ir Vytautas Bitinas susilaikė, Edmundas Rinkevičius balsavo prieš. Pastarasis ragino priedų neskirti tol, kol nepatvirtintas rajono biudžetas, tačiau tiek rajono meras Juozas Bertašius, tiek Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė  patikino, kad lėšų nereikės daugiau, nei ankstesniais metais.
 
E. Pilypaičiui patvirtintas 4.5 koeficiento priedas, tai yra daugiau nei 549 litai neatskaičiavus mokesčių. Traktuojama, kad jam tai priklauso, nes E. Pilipaitis vadovauja mažajam vokaliniam ansambliui, chorui „Gauda“, mėgėjų teatrui bei už pasiektus šių kolektyvų rezultatus.

Nuo šių metų sausio iki liepos mėnesio jam dar skiriamas 30 proc. priedas prie tarnybinio atlyginimo už papildomus darbus, susijusius su vadovavimu projektui „Mažųjų miestelių turizmo galimybės. Gelgaudiškis“. Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė paskaičiavo, kad pinigine išraiška priedo vertė yra 523 litai. „Prie pagrindinės algos, tai yra 1745 litų, turime pridėti abu priedus ir bendras užmokestis bus 2816 litų, tačiau reikėtų atmesti mokesčius ir atkreipti dėmesį, kad 30 proc. priedas bus mokamas tol, kol vyks projektas“, - patikino vedėja. Projekto įgyvendinimo metu yra renovuojamas Gelgaudiškio kultūros centras ir, kaip rašoma aiškinamajame rašte, tai reikalauja kultūros centro direktoriaus atsakomybės, gilinimosi į specifines sritis, kurios nėra susijusios su tiesioginiu darbu. Savivaldybės administracija džiaugiasi, kad darbai vyksta gana sėkmingai, projektas administruojamas kokybiškai ir kvalifikuotai.

Mažesnis priedas, 3.0 koeficiento, tai yra daugiau nei 366 litai neatskaičiavus mokesčių, skirta Kudirkos Naumiesčio kultūros centro direktorei Laimai Mockevičienei. Ji skatinama už vadovavimą mėgėjų teatrui „Savi“ ir humoro grupei „Kanapa“ bei už pasiektus šių kolektyvų rezultatus.

„Kultūros centrų vadovams apmokėjimas už darbą su kolektyvais, dalyvaujančiais Dainų švenčių programose, sudaro sudėtinę jų atlyginimų dalį. Gelgaudiškio ir Kudirkos Naumiesčio kultūros centrų vadovai šiose programose dalyvauja. Jų vadovaujamiems kolektyvams Lietuvos Liaudies kultūros centro direktoriaus įsakymu yra suteiktos kategorijos, pagal kurias ir numatomi priedų dydžiai“, - aiškinama sprendimo projekte.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.