Negalia – ne kliūtis džiaugtis gyvenimu

neigalieji2Praėjusį trečiadienį Šakių kultūros centre buvo minima Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena. Susirinkusieji pasidalijo džiaugsmais ir rūpesčiais, išklausė palinkėjimus, grožėjosi menine programa.

Nuotr. Į Neįgaliųjų dienos paminėjimą susirinko gausus būrys žmonių, kurie džiaugėsi buvimu kartu bei jiems dovanotu renginiu.

Renginio metu buvo išsakyta daugybė padrąsinančių ir gražių žodžių, skatinančių nepalūžti, nepasiduoti. Visgi, kaip pastebėjo vicemerė Rima Rauktienė, dažnai negalia sunkesnė ne pačiam neįgaliajam, o šalia esančiam. Viena iš renginio vedėjų Stasė Vasaitienė atkreipė dėmesį, kad neįgalusis toks pat, kaip ir kiti, dažnai šalia esančius netgi pralenkiantis meniniais gabumais, veiklumu, sugebėjimu ir noru padėti kitam. „Kartais atrodo, kad neįgalus žmogus nieko vertas, bet kokius darbus kuria neįgaliųjų rankos... Mes esame lygūs dainoje, šokyje“, - kalbėjo S. Vasaitienė.
 
Šakių ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis ragino šią dieną įvardinti kaip naujo apmąstymo, suvokimo pradžia. Sveikinimo žodžius taip pat išsakė Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, Šakių seniūnas Alfonsas Jakas.

Po sveikinimų koncertavo Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos mergių vokalinis ansamblis, spektaklį dovanojo „Zanavykų teatras“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px