Sumokės už Kukarskės globos namuose atliktus darbus

pranaitieneAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Praėjusį trečiadienį vyko rajono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame, kaip ir prieš savaitę vykusiame pasitarime, buvo svarstomas klausimas dėl Kukarskės globos namų likimo. Tik šįkart tarybos nariai susirinko priimti sprendimą.
 
Nuotr. Praėjusią savaitę vykusiame tarybos pasitarime buvo siūloma apsvarstyti globos namų direktorės Astos Pranaitienės tolimesnį vadovavimą įstaigai.
 
Pinigus skirs
 
Posėdyje vienbalsiai priimtas sprendimas, kuriuo rajono savivaldybės administracijos direktorius Evaldas Sniečkus įpareigojamas pervesti Kukarskės globos namams 110 tūkst. Eur. Taip pat direktorius įpareigojamas pagal 2014 m. spalio 30 d. darbų rangos sutartį įvertinti Kukarskės globos namuose atliktų darbų kiekius, kainas ir jų pagrįstumą.

Po priimto sprendimo į tribūną atsistojęs UAB „Šakių monolitas“ direktorius Vincas Pulokas perskaitė viešą pareiškimą. Jis teigė, kad praėjusio pasitarimo metu buvo norima bet kokia kaina rasti žmogų, kuriam būtų galima suversti visą atsakomybę dėl susidariusios padėties. Anot jo, niekas nekalba apie prieš penkias dienas savivaldybės pervestus pinigus už atliktus darbus į Kukarskės globos namų areštuotą sąskaitą.

„Jeigu tarybos nariai tokius įgaliojimus būtų suteikę ir nutartis būtų skundžiama, prasidėtų teisminiai procesai, kurie kartais tęsiasi ir kelerius metus, o Kukarskės globos namų sąskaitos taip ir liktų areštuotos“, – kalbėjo įmonės direktorius.
 
Keturis mėnesius nesulaukė atsakymų

Įmonės vadovas taip pat svarstė, kodėl šioje istorijoje buvęs administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis pateikiamas kaip auka.

„Kodėl po to, kai 2014 m. rugsėjo 17 d. Kukarskės globos namų direktorės organizuotame susirinkime su verslininkais ir savivaldybės atstovais buvo aptarta globos namų kritinė situacija, pamiršta, kas ir apie ką kalbėjo?“ – klausė direktorius. Pasak „Šakių monolito“ vadovo, susirinkime valdžios atstovai pripažino, kad situacija globos namuose ypatinga.

V. Pulokas teigė, jog daugiau nei keturis mėnesius daugybėje susitikimų su valdžios atstovais į raštu ir žodžiu užduodamus klausimus atsakymų negavo.

„Matydamas tokią situaciją, darau prielaidą, kad visi iki šios dienos atlikti darbai, susiję su šiuo įvykiu, nukreipti prieš mano vadovaujamą įmonę, siekiant kuo ilgiau neapmokėti už atliktus darbus“, – tęsė pranešėjas.
 
„Buvo tiesiog tyčiojamasi“

Tęsdamas kalbą V. Pulokas sakė, kad šį tą nori pasakyti ne kaip įmonės vadovas, o kaip pilietis.

„Visą šį laiką kalbama apie pinigus, bet niekas nekalba apie tai, kokia žala daroma žmonėms, kurie dirba Kukarskės globos namuose. Niekas nekalba apie tai, kokia žala daroma mano sveikatai – aš patyręs dvi širdies operacijas, kiekvieną dieną geriu vaistus. Vaikščiojau į čia keturis mėnesius ištiesęs ranką po įvairius kabinetus, o iš manęs buvo tiesiog tyčiojamasi“, – atvirai kalbėjo įmonės direktorius.

„Šakių monolito“ vadovas prasitarė, kad konkrečių atsakymų nesulaukė nei iš mero, nei iš administracijos direktoriaus, nei iš Ūkio skyriaus vedėjo.

„Kai atėjęs mero klausiu, kodėl taip vyksta, jis man atsako: „manęs neklauso direktorius, palauk, bus naujas direktorius, viską išspręsim“. Ateinu pas administracijos direktorių, o šis sako, kad jam taip liepė meras. Paklausiu Ūkio skyriaus vedėjo Kęstučio Kuncaičio, kodėl taip yra, gaunu atsakymą, kad „aš tik mažas sraigtelis šiame mechanizme“, – prisiminė V. Pulokas.

Meras atsakydamas į tokį pareiškimą teigė, kad nenori aiškintis, nes jau ir taip laikomas kalčiausiu dėl to, kas vyksta.

„Nėra daugiau čia kaltų. Kai į mane kreipėtės, pasakiau, kad mes, reaguodami į jūsų prašymą, savivaldybės taryboje priėmėme sprendimą ir net taisėme šių metų biudžetą. Savivaldybei ir visai tarybai globos namų licencijos reikalai rūpėjo, rūpėjo ir man asmeniškai. Asta Pranaitienė pirmam etapui pinigų neprašė, o antram ieškojosi pati. Apie pirmąjį etapą tikrai žinau, nes jį vykdė savivaldybės administracija“, – sakė J. Bertašius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.