Trukt už vadžių – vėl iš pradžių

autobokstelisAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
„Draugo“ laikraštyje prieš trejus metus buvo rašyta apie tai, jog rajono seniūnai yra pasipiktinę dėl to, kad rajono savivaldybė niekaip neišgali įsigyti autobokštelio, kuris seniūnijose taip reikalingas genint medžių šakas ar norint pakeisti perdegusias gatvių žibintų lempas.
 
Nuotr. Rajono savivaldybės už 8543 eurus iš „Šakių vandenų“ įsigyto autobokštelio remontas iki šios dienos kainavo 2059 eurus.
 
Pirko 434 eurais brangiau
 
Dar 2012 metais rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius prašė nedramatizuoti situacijos ir teigė, jog autobokštelis bus nupirktas. Mero pažadas buvo ištesėtas. Tais pačiais metais rajono savivaldybė Mažos vertės tiekėjų apklausos būdu iš UAB „Šakių vandenys“ autobokštelį įsigijo už 29500 litų (8543,79 eurų). Kaip bebūtų gaila, autobokštelis šiuo metu sugedęs ir rajono seniūnijoms vėl tenka naudotis nuomos paslaugomis.

Autobokštelio remontas nuo įsigijimo dienos iki šiandienos savivaldybei atsiėjo dar 2059,69 eurų. Verta paminėti, jog „Šakių vandenys“ minėtąjį autobokštelį, beje, nebenaują, 2007 metų gruodžio 12 d. įsigijo už 28000 litų (8109,36 eurų). Pamačius skaičius iškart gali kilti klausimas, kodėl rajono savivaldybė penkerius metus kitos įstaigos naudotą autobokštelį pirko 434 eurais brangiau.

 Buvęs administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis teigė, kad šio klausimo pakomentuoti negali, nes tuo metu, kai autobokštelis buvo perkamas, atostogavo. Buvęs administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis pasakojo, kad „Šakių vandenys“ į autobokštelio remontą buvo investavę nemažai lėšų, todėl teko mokėti tokią sumą, nors, pasak A. Damijonaičio, ši suma mažiausia, už kurią įmonė galėjo parduoti turtą savivaldybei.

Nauja-sena bėda

Kaip pasakojo Lukšių seniūnas Vidas Cikana, jau prieš penkerius metus, kai rajono savivaldybė dar tik planavo iš „Šakių vandenų“ pirkti autobokštelį, seniūnai šiai minčiai nepritarė, mat žinojo, kokia jo būklė. Taip pat žinojo, kad savivaldybei jis ilgai netarnaus.

„Jau tuo metu visi prieštaravome, kam pirkti nugyventą daiktą, bet niekas neklausė. Dar kiek remontas to autobokštelio kainavo, o galų gale jo vis tiek nėra, nes sugedęs. Galiu pasakyti tik tiek: nieko nenusipirkom, tik išleidom pinigų“, – sakė V. Cikana.
 
Sutaupydavo daug pinigų

Šakių seniūno Daliaus Jasevičiaus teigimu, mieste šiuo metu stengiamasi apsieiti be autobokštelio, o prireikus jis išsinuomojamas. „Žinoma, gerai, kai jis yra, galima nemokamai pasinaudoti, nes tokių dalykų nuoma iš tikrųjų yra labai brangi. Pavyzdžiui, ateis ruduo, reikės daug lempų keisti, kitus darbus atlikti. Tuomet autobokštelis bus labai reikalingas“, – kalbėjo seniūnas.

Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis pritarė kitiems seniūnams, kad tai nepamainomas dalykas, kai reikia atlikti įvairius ūkio darbus.

„Kiek žinau, autobokštelio gedimai rimti, kažin ar apsimoka jį taisyti. Net neverta kalbėti apie tai, kaip jis visose seniūnijose praverčia. Nežinau, kokios dabar kainos, bet anksčiau iki Gelgaudiškio vien jo atvažiavimas kainuodavo 80 litų, o valanda darbo – 60 litų. Turiu pripažinti, kad savivaldybei nusipirkus šį įrenginį sutaupydavome labai daug pinigų. O kiek visas seniūnijas sudėjus pinigų išleidžiama samdant autobokštelį, kai reikia puošti miestelių Kalėdų eglutes, medžius karpyti, lempas kabinti!“ – mintimis dalijosi V. Dabravolskis.

Slavikų seniūnas Vidmantas Sprainaitis teigė, kad nuomojamas autobokštelis, kai norima atlikti daugiau darbų, tampa „žvėriškai“ brangus, nes kartais darbas užtrunka ne valandą ir ne dvi.

„Įsigijom seną daiktą, jis genda ir genda. Būtų gerai turėti tokį autobokštelį, kuris nebūtų vieną dieną per savaitę naudojamas, o keturias – remontuojamas“, – užbaigė pokalbį seniūnas.
 
Administracija situaciją žino

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Evaldas Sniečkus teigė, jog susiklosčiusią situaciją žino, nes dėl autobokštelio buvo diskutuojama ir per seniūnų pasitarimus.

„Reikėtų pirkti normalią techniką. Žinoma, kaip visada, trūksta lėšų. Autobokštelio pirkimui reikia apie 30 tūkst. eurų, tačiau šiuo metu savivaldybė negali skirti tokios pinigų sumos. Pirkti seną autobokštelį, kuris vėl nuolat gestų, nėra prasmės. Problema aiški, kai bus galimybių skirti lėšų, priimsim atitinkamą sprendimą“, – pažadėjo E. Sniečkus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.