Administracijos direktorius įgaliojimų neviršijo

Savivaldybės administracija liepos 31 d. gavo Vyriausybės atstovo Pauliaus Ulecko raštą, kuriame konstatuojama, kad Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorius Evaldas Sniečkus priimdamas liepos 23 d. įsakymą „Dėl Vaido Litinsko atšaukimo iš užimamų pareigų“ savo įgaliojimų neviršijo.
 
Klausimas, kad administracijos direktorius E. Sniečkus galėjo viršyti savo įgaliojimus, iškilo liepos 27 d. Kontrolės komiteto posėdžio metu šio komiteto pirmininkui Mindaugui Tarnauskui. Pastarasis dėl administracijos direktoriaus veiksmų pateikė raštišką paklausimą Vyriausybės atstovui Marijampolės apskrityje P. Uleckui.

P. Uleckas į raštišką klausimą atsakė, kad šis sprendimas priimtas vadovaujantis Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įsakymo 37 straipsnio 4 dalimi. Straipsnyje numatyta, kad „Bendrovės vadovą išrinkusiam organui priėmus sprendimą atšaukti vadovą, su juo sudaryta darbo sutartis nutraukiama“ bei Šakių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2015 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. AT-443 patvirtintų UAB „Šakių vandenys“ įstatų 14 punktu, kuriame nustatyta Visuotinio akcininkų susirinkimo kompetencija, jo sušaukimo tvarka, taip pat Bendrovės vadovo kompetencija, jo rinkimo ar atšaukimo tvarka nesiskiria nuo nurodytųjų Akcinių bendrovių įstatyme. Minėtos teisės normos reglamentuoja bendrovės vadovo atšaukimą iš užimamų pareigų.

Vyriausybės atstovas mini ir kitus teisės aktus bei jų nuostatas, kurie reguliuoja savivaldybei priklausančių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų skyrimą bei atšaukimą iš užimamų pareigų.

Vyriausybės atstovo pastebėjimu, Šakių rajono savivaldybės taryba 2015 m. balandžio 30 d. sprendimu T-18 nepritardama uždarosios akcinės bendrovės „Šakių vandenys“ ataskaitai įgyvendino savivaldybės tarybos išimtinę kompetenciją. Pasak Vyriausybės atstovo, konstatuotina, kad savivaldybės tarybai nėra teisinio pagrindo įgyvendinti Reglamento 82.19.6 punkto, kuriame sakoma, kad taryba, nepritarusi valstybės ar savivaldybių įmonių ataskaitoms, gali priimti sprendimus dėl tolimesnių veiksmų dėl vadovo ataskaitos įvertinimo, juridinių asmenų veiklos, vadovo tinkamumo užimamoms pareigoms, nes savivaldybės administracijos direktoriui šią pareigą – atšaukti uždarosios akcinės bendrovės direktorių – suteikia Akcinių bendrovių įstatymo 20 straipsnio 1 dalies 4 punktas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.