Meras atsiprašė už savo žodžius

bertasius atsipraseDidelio atgarsio visoje šalyje sulaukė tarybos nario Mindaugo Tarnausko paviešintas įrašas iš tarybos posėdžio, kuriame meras Juozas Bertašius pavartojo necenzūrinių žodžių. Apie tai žodį penktadienį vykusio tarybos posėdžio metu tarė ir M. Tarnauskas, ir meras.

Pasak M. Tarnausko, jį labiausiai nustebino ne pats posėdžio įrašas, bet reakcija po to.

„Ko gero, gyvenime suklystame ir klaidų padarome visi, bet yra gerokai svarbiau, kaip elgiamės po to. Ir net ne necenzūriniai žodžiai labiausiai liūdina, o toliau vykęs veidmainiavimas ir visuomenės klaidinimas. Tad tenka tik pripažinti, kad sąžiningumo, padorumo, elementarios etikos yra nedaug, kai neigi tuos dalykus, kurie akivaizdūs“, – mintimis dalijosi M. Tarnauskas.
 
Buvo svarstymų, ar paviešintas įrašas yra autentiškas, todėl tarybos narys kreipėsi į profesionalų operatorių ir montuotoją, TV 6 prodiuserį Vylių Blauzdavičių, kuris patikino, kad „įrašas yra autentiškas ir jame nėra sufabrikuoto ar kitaip pakeisto garso takelio“.

„YouTube internetinė svetainė yra didžiausia pasaulyje vaizdo įrašų talpykla ir į ją įkelti vaizdo įrašai negali būti koreguojami. Vaizdo įrašą ištrynus ir jį įdėjus  iš naujo, keistųsi vaizdo įrašo nuoroda. Vaizdo įrašo nuoroda nesikeitė, todėl atsakingai galiu pareikšti, kad minėtas vaizdo įrašas nėra keistas ar kitaip koreguotas“, – tikino specialistas.

Meras aiškino birželio mėnesio tarybos posėdžio metu garsiai į mikrofoną nieko nereplikavęs, tik „mintis pašnibždomis pasakęs“, gal koks negražus žodis ir pasitaikęs, o visa tai buvo išgarsinta ir paviešinta viešojoje erdvėje.

Eglė Dragūnaitytė kalbėjo, kad šiandieninėje visuomenėje valgome, draugaujame, vienas kitu grožimės ir net atsiprašome socialiniuose tinkluose. Tarybos narė atkreipė dėmesį, kad atsiprašymo salėje, kurioje ir buvo ištarti ne visai tinkami žodžiai, nebuvo. Tad meras savo klaidą po šios pastabos ištaisė ir atsiprašė tarybos narių, bendruomenės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.