Būstą pritaikys septyniems neįgaliesiems

Socialinės paramos skyrius informavo, kad sklandžiai vykdoma būsto pritaikymo neįgaliesiems programa. Šiais metais gauta gerokai daugiau lėšų nei pernai, tad ir būsto pritaikymo darbai daug didesni.

Pasak Socialinės paramos skyriaus socialinės darbuotojos Editos Macevičiūtės-Orentienės, iš valstybės tikslinių dotacijų būsto pritaikymui buvo skirta apie 19 tūkst. eurų, savivaldybė pridėjo dar 8 tūkst. 700 eurų. Už šias lėšas rajone bus pritaikyti septyni būstai – po vieną Šakių, Kidulių, Lekėčių, Griškabūdžio, Sintautų bei du Kudirkos Naumiesčio seniūnijose. Faktiškai visiems neįgaliesiems pritaikomi vonios kambariai, keletui įrengiami keltuvai, dviem montuojami vandens valymo įrenginiai. Pernai iš valstybės buvo gauta 8 tūkst. 200 eurų, savivaldybė skyrė 6 tūkst. eurų. Būstai buvo pritaikyti šešiems asmenimis, tačiau, kaip dėmesį atkreipė E. Macevičiūtė-Orentienė, 2015 m. buvo atlikti daug smulkesni darbai nei šiemet.

„Nors šiais metais darbai tikrai stambūs, bet viskas vyksta sklandžiai ir tikimės, kad iki metų galo viskas bus sutvarkyta, būstai neįgaliesiems pritaikyti“, – sakė socialinė darbuotoja.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.