Be namų likusi šeima kabinasi į gyvenimą

gabrielaiciai
Nuotr. Ugnis pasiglemžė Audriaus ir Janinos Gabrielaičių, auginančių dvi mažametes dukras, namus.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Praėjusio trečiadienio naktį Janina ir Audrius Gabrielaičiai bei dvejų ir devynerių metukų jų dukros liko be namų. Dėl netvarkingos elektros instaliacijos kilęs gaisras pasiglemžė jaunų žmonių gyvenamąjį būstą.

Sužinojo ryte

Kai užsiliepsnojo iš Vilniaus į Griškabūdžio seniūniją gyventi atsikrausčiusių J. ir A. Gabrielaičių namas, esantis Patamošupių kaime, šeimos nebuvo namie. Kaip dabar sako nukentėjusieji nuo gaisro, visa laimė, kad jie tuo metu buvo išvykę.

„Tą naktį buvome šiame bute Griškabūdyje, kuriame dabar iki žiemos pabaigos glausimės. Kitą rytą man reikėjo vykti į seniūniją susitvarkyti dokumentų dėl mergaitės nemokamo maitinimo, todėl nusprendėme nakvoti čia“, – pasakojo J. Gabrielaitienė.

Dar antradienio vakarą A. Gabrielaitis buvo nuvykęs į namus pašerti šunų, atlikti kitus ūkio darbus, tačiau kažkokių įtarimų, dėl ko galėtų kilti gaisras, nepastebėjo. Apie tai, kad liko be namų, J. ir A. Gabrielaičiai sužinojo trečiadienį ryte.

„Pusę devynių ryto sulaukiau draugės žinutės, kuri teiravosi, ar gali kažkuo padėti. Aš jos pasiteiravau, kaip suprasti tokį klausimą. Tuomet ji man pranešė, kad likome be namų. Puoliau jai skambinti, atrodė, kad žemė iš po kojų slysta“, – su ašaromis akyse kalbėjo J. Gabrielaitienė.

Artimiausi kaimynai, gyvenantys už 300–400 m, teigė, kad nematė kilusio gaisro, o ugniagesius iškvietė Patašinės kaimo gyventojai. Ugniagesiams atvykus, namas, kuriame šeima gyveno dvejus metus, degė atvira liepsna, perdanga ir stogas buvo sukritę, sienojai perdegę. Namas buvo medinis, nedidelis, stogas dengtas šiferiu. Gaisro metu jis sudegė ir buvo išardytas visiškai.

„Name gyvenome mokėdami išperkamąją nuomą. Pats namas gal ir nebuvo vertas didelės pinigų sumos, tačiau nemažai atsiėjo vandentiekio, kanalizacijos įvedimas, kambarių remonto darbai, buvo nupirkti visi baldai, buitinė technika. Ir viskas sudegė...“ – pasakojo A. Gabrielaitis.

Viskas bus gerai

„Esame jauni, sveiki, kad ir kaip dabar atrodo sunku, viskas bus gerai. Esu statybininkas, gal atstatysiu tą namą. Nors tam reikėtų mažiausiai 20 tūkst. eurų. Kitas variantas – mobilus namelis, vieną internete jau apsižiūrėjau“, – su viltimi kalbėjo dviejų mergaičių tėtis.

Be abejo, J. ir A. Gabrielaičiai yra be galo dėkingi visai Griškabūdžio bendruomenei ir viso rajono gyventojams, kurie neliko abejingi ištikus tokiai nelaimei.  Socialiniame tinkle „Facebook“ Griškabūdžio gimnazijos puslapyje pasidalyta žinia apie reikalingus drabužius, avalynę, kitus daiktus, akimirksniu pasklido po visą rajoną. Žmonės vieni per kitus sužinoję apie pagalbos šauksmą šeimai atvežė nenaudojamų baldų, drabužių, kitų buities daiktų.

„Nesitikėjome, kad sulauksim tokios didelės žmonių pagalbos. Mokyklos bendruomenė, seniūnas – tie žmonės, kurie mums labai padeda. Ką jau kalbėti apie viso rajono gyventojus, kurie nieko negailėdami suteikė mums pagalbą“, – žmonėms dėkojo J. ir A. Gabrielaičiai.

Kaip kalbėjo A. Gabrielaitis, vienintelis nesudegęs daiktas – hidroforas, nes vyras jį buvo įbetonavęs į jam padarytą duobę. Prieš kiek laiko pakeista stogo danga į beasbestį šiferį, tačiau ir tas, kuo negalėjo patikėti šeima, sudegė iki menkiausio gabalėlio.

Kad ir kokia negailestinga atrodytų ši situacija, jauna šeima supranta, kad jau nieko nebepakeis, todėl stengiasi susitaikyti su susiklosčiusia situacija ir toliau kabinasi į gyvenimą.

Norintieji prisidėti prie namų netekusios šeimos gerovės bei pasiteirauti apie trūkstamus daiktus, gali skambinti J. Gabrielaitienei telefonu + 370 675 30 591.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.