Rajone bedarbystė vis dar mažėja

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, Šakių skyriuje balandžio mėnesį bedarbystė mažėjo dar labiau – nuo 9 proc. kovą iki 8,4 proc. balandį nuo darbingo amžiaus gyventojų skaičiaus.

Iš viso per mėnesį skyriuje įregistruoti 162 darbo ieškantys asmenys – 44 mažiau nei ankstesnį mėnesį. Iš viso balandžio pabaigoje rajone registruota 1515 bedarbių. Iš jų 706 moterys ir 809 vyrai.
 
Darbdaviai praėjusį mėnesį registravo 160 laisvų darbo vietų. Iš jų 91 neterminuotam, 69 terminuotam darbui.

Lyginant du paskutinius mėnesius gerokai daugiau asmenų įsidarbino – iš viso 221 bedarbis (90 asmenų daugiau nei kovą). Neterminuotai darbą gavo 138 žmonės, pagal terminuotas darbo sutartis įdarbinta 83 asmenys. Iš viso nuo metų pradžios įdarbinti 523 darbo ieškoję rajono gyventojai.

Į aktyvias darbo rinkos priemones balandį nusiųsti 66 bedarbiai. Iš jų 12 mokysis profesijos, pagal remiamo įdarbinimo programas įdarbinti 48: su darbo biržos subsidijomis 9 asmenys, viešuosius darbus pradėjo dirbti 37 (19 daugiau nei kovą). Parama darbo vietoms steigti skirta 5 asmenims, verslo liudijimą įsigijo 104 darbo biržoje užsiregistravę bedarbiai.

Išskyrus Griškabūdžio seniūniją, kurioje, lyginant du paskutinius mėnesius, balandį nedarbas nuo 9,8 proc. padidėjo iki 9,9 proc., likusiose jis mažėjo. Didžiausia bedarbystė, kaip jau įprasta, registruota Barzdų seniūnijoje. Čia nuo 14,1 proc. kovą bedarbystė sumažėjo iki 13,5 proc. balandį. Panašus bedarbių skaičius nuo darbingo amžiaus gyventojų yra ir Žvirgždaičių seniūnijoje – 13,2 proc. (buvo 13,7 proc.). Nors bedarbių mažėjo, aukštas nedarbo lygis Slavikų – 11, 9 proc. (buvo 12,4 proc.), Plokščių – 11,5 proc. (buvo 12,6 proc.) bei Kudirkos Naumiesčio – 10,6 proc. (buvo 11,6 proc.) seniūnijose. Sintautų seniūnijoje praėjusį mėnesį bedarbių registruota 8,9 proc., Sudargo bei Gelgaudiškio – po 7,8 proc., Šakių – 7,1 proc. Mažiausiai bedarbių Kriūkų seniūnijoje, be to, lyginant du paskutinius mėnesius, jų skaičius dar šiek tiek sumažėjo – iki 3,6 proc. Nuo 6,6 proc. kovą iki 4,6 proc. balandį bedarbių sumažėjo Lekėčių seniūnijoje ir dabar bedarbių procentas čia vienas mažiausių rajone. Kidulių seniūnijoje balandį bedarbių buvo 6,2 proc., Lukšių – 6,9 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų.

Šalies vidurkis balandį buvo 7,9 proc. Marijampolės teritorinės darbo biržos – 9 proc. Šakių rajone bedarbystė viena iš mažiausių apskrityje. Mažiau bedarbių yra tik Marijampolėje (7,8 proc.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.