Pastatų pirkimui – žalia šviesa

sudarge pastatas
Nors dvejojant ir abejojat investicijos tikslingumu, tačiau nuspręsta pastatą, kuriame galėtų įsikurti Sudargo seniūnija, pirkti. Tiesa, pastatas bus tik nupirktas, apie jo sutvarkymą kol kas nekalbama. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Nors Ūkio ir verslo komitetas išvažiuojamojo posėdžio metu siūlė dar kartą svarstyti klausimą dėl pastato seniūnijoje pirkimo, o šiam tikslui numatytas lėšas panaudoti Šakių ligoninės kiemo sutvarkymui, planas neišdegė. Penktadienį vykusio nuotolinio tarybos posėdžio metu klausimas iš darbotvarkės išimtas, tai reiškia – visos pirkimo procedūros bus vykdomos, nors investicijos tikslingumu abejota ir anksčiau, ir dabar.

Apie tai, kad Sudargo seniūnijai verkiant reikia normalesnių, ne vėjo perpučiamų patalpų, kalbama daug metų, o seniūnijos administracija vis dar įsikūrusi prastos būklės paštui priklausančiame alytnamyje, kur apšiurusios, perpučiamos sienos, seni langai, papuvusios grindys, patalpos šildomos tik elektros prietaisais. Ne kartą ši situacija buvo aprašyta ir spaudos puslapiuose.

Pernai rugsėjį buvo priimtas sprendimas pastatą Sudarge Kalno gatvėje pirkti, tačiau jau tada pradėta abejoti investicijos tikslingumu. Tuomet porą dienų prieš tarybos posėdį Ūkio ir verslo komiteto nariai surengė išvažiuojamąjį posėdį, o pirmininkas Vilhelm Haase buvo siūlęs klausimą atidėti, nes lėšos, kurias reikėtų įdėti tvarkant pastatą (skaičiuota, kad gali reikėti iki 100 tūkst. eurų), komiteto narių nuomone, būtų neadekvačiai didelės. Visgi klausimui pirkti pastatą pritarta, nors ir nevieningai.

Vėliau į vietą sakė važiavęs ir vicemeras Darius Jakavičius, kuris teigė irgi nustebęs prasta pastato būkle ir tuo, kad patalpos gana didelės, yra rūsys, daug erdvių, bet viskas vėjo perpučiama.

Šių metų vasarį, nesant vieningo sprendimo, tvirtinant savivaldybės biudžetą nuspręsta pastato įsigijimui (24 tūkst. eurų) ir galimam remontui (daugiau nei 90 tūkst. eurų) numatytas lėšas perketi į administracijos direktoriaus rezervą, tačiau pats sprendimas pirkti pastatus niekur nedingo. Dar kartą kalbėta, abejota, dvejota, kaip pasielgti ir nešvaistyti lėšų.

Gegužės 22 d. vykusiam savivaldybės tarybos posėdžiui buvo parengtas sprendimo projektas pripažinti netekusiu galios pernai rugsėjį priimtą sprendimą dėl nekilnojamojo turto pirkimo savivaldybės nuosavybėn, tiesa, V. Haase, Gintautas Lenkas ir Valdas Stankūnas balsavo prieš sprendimo išėmimą, Tomas Skaizgirys susilaikė, o lėšas, kaip minėta, siūlyta kreipti ligoninės teritorijos tvarkymui, tačiau klausimas iš darbotvarkės visgi išimtas. Vadinasi, liko galioti anksčiau priimtas sprendimas pastatą Sudarge pirkti. Tuo labiau, aiškino administracijos vadovai, kad pirkimo procedūros ir taip buvo atnaujintos dukart, o kad administracijos vadovai sulaukia nuolatinių savininkų atstovų skambučių su klausimu, tai kada gi planuojamas pirkimas, kalbėta tiek dabar, tiek vasario mėnesį vykusiuose komitetų posėdžiuose.

Tiesa, šiek tiek buvo užtrukta su patalpų įteisinimu, nes pastatą buvo bandyta pripažinti bešeimininkiu, vėliau savininkai atsiradę, teismuose spręsti nuosavybės klausimai, su savivaldybe derinta kaina.

Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė kitu sprendimu paprašė tarybos pritarimo lėšas, reikalingas pastato įsigijimui (24 tūkst. eurų) perkelti iš administracijos direktoriaus rezervo. Tad žalia šviesa Sudargo seniūnijos administracijai turėti savas ir gražesnes patalpas uždegta, tik neaišku, kaip ir kada nupirktas pastatas būtų tvarkomas, nes apie šiam tikslui reikalingas lėšas kol kas nekalbama. Pirmiausiai, sakė meras Edgaras Pilypaitis, reikia išgyventi ir užbaigti šiuos karantininius ir sudėtingus metus, kai kone milijonu nerankamas gyventojų pajamų mokestis, baiminamasi, ar bus iš ko mokėti algas, Vyriausybė žadėtų lėšų pandemijai suvaldyti taip pat neskiria ir pan.

„Neskubėsime, bet pradėtas procedūras (pirkimo – red. past.) užbaigsime“, – patikino rajono vadovas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.