Kad neliktų ant ledo – papildomos lėšos

Kad dėl vienkartinių premijų ant ledo neliktų seniūnijose dirbantys socialiniai darbuotojai, lėšų jiems skirta ne iš ministerijos paskirto katilo, bet iš savivaldybės Mokos fondo.

Iš pradžių buvo skelbta, kad vienkartines premijas rajone už ypač svarbių užduočių vykdymą karantino metu turėtų gauti 82 socialiniai darbuotojai. Tiesa, tik savivaldybės pavaldume esančių įstaigų – Kukarskės globos namų bei Šakių socialinių paslaugų centro – darbuotojai. Buvo skaičiuojama, kad iš savivaldybei skirtų daugiau nei 33 tūkst. eurų premijas bus galima mokėti ir seniūnijose dirbantiems socialiniams darbuotojams (jų buvo suskaičiuota 13). Vėliau esą išaiškinta, kad seniūnijose dirbantys socialiniai darbuotojai, kadangi jie savivaldybės administracijos, o ne Socialinių paslaugų centro pavaldume, kaip yra kai kuriose kitose savivaldybėse, jiems iš šių lėšų priedus skirti negalima. Nenorint jų išskirti ir supriešinti su kitais socialiniais darbuotojais, lėšų (daugiau nei 5 tūkst. eurų) nuspręsta skirti iš savivaldybės administracijos Mokos fondo. Savivaldybės taryba penktadienį tam pritarė, tačiau ant ledo vis vien liko nevyriausybinių organizacijų darbuotojai, kurie karantino metu irgi teikė pagalbą socialiai jautrioms žmonių grupėms. Šiuo klausimu teisybės ministerijoje bandė ieškoti ir Seimo narė Irena Haase, bet, kaip esame rašę anksčiau, vaisių kol kas tai nedavė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.