Rajonas Naujuosius pasitiko ramiai

fejerverkas sarapino nuotr
M. Sarapino nuotr.

Lietuva įžengė į 2023-iuosius, didieji miestai Naujuosius sutiko gana audringai, neišvengta įvairių incidentų, tačiau, panašu, rajone Naujųjų sutikimas praėjo gana ramiai.

Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas Rimgaudas Lebedžinskas sako, kad, palyginus su ankstesniaisiais metais, šiemet Naujųjų sutikimas buvo kaip eilinė darbo diena.

„Palyginus tikrai ramiai. Nebuvo, kad būtų susimušusių ar nukentėjusių nuo fejerverkų. Apsinuodijusių alkoholiu irgi nebuvo. Daugiau nei įprastai karščiuojančių, su kraujotakos sutrikimais, buvo keli lūžimai“, – šventinės nakties darbus apibūdino R. Lebedžinskas.

Šakių ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Irena Petrauskienė teigė, kad ligonių netrūko nei tarpušvenčiu, nei šventinėmis dienomis.

„Išvakarės ir pirmoji diena buvo tikrai darbingi, ligonių turėjome tikrai daug, nors kažkokių ypatingų įvykių nebuvo. Žmonės daugiausiai kreipėsi dėl virusinių infekcijų, dėl peršalimo ligų, su pilvo, krūtinės skausmais, aukštais kraujospūdžiais“, – informavo I. Petrauskienė.

Nors didieji miestai šiais metais sutartinai atsisakė nemažai kritikuojamo šventinio atributo – fejerverkų, kai kur juos keitė lazerių šou, tačiau pavieniai gyventojai, panašu, šiuo pavyzdžiu sekti nelabai nori. Tiesa, jei kalbėtume apie Šakius, lyginant su ankstesniais metais, šventinių fejerverkų pavieniai žmonės šaudė mažiau. Užtat miestas bent kol kas jų atsisakyti neketina ir susirinkusius prie miesto eglės vidurnaktį pasveikino danguje sutviskusiais fejerverkais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.