Kvies priimti darbuotojus su negalia

Gegužės 25 dieną Lietuvoje jau ketvirtą kartą vyks „DUOday“ – diena, kai įmonės bei organizacijos visame pasaulyje kviečia žmones su negalia išbandyti naujas profesijas bei darbo roles. Šiais metais iniciatyva vyks net 18 Lietuvos miestų, jau pusšimtis Lietuvos darbdavių pranešė apie savo dalyvavimą. Pirmą kartą prie iniciatyvos jungiasi ir VšĮ „Namai visiems“.

Skelbiama, kad „DUOday“ gali dalyvauti visi darbdaviai – nuo gamyklos iki miesto bibliotekos. Svarbu, kad žmogui su negalia būtų galimybė gyvai atvykti į organizaciją ir praleisti dieną kartu darbo aplinkoje. Per trejus metus į „DUOday“ iniciatyvą įsitraukė per šimtą organizacijų, o šiais metais nusprendė prisijungti ir VšĮ „Namai visiems“.
 
Pasak įstaigos vadovės Giedrės Šedbarienės, iniciatyvoje gali dalyvauti visi neįgalieji, ne tik tie, kurie dalyvauja „Namai visiems“ veiklose.

Per „DUOday“ žmogus su negalia visą darbo dieną praleidžia organizacijoje, kuri jį pakvietė: stebi įmonės darbo procesus, pagal galimybes atlieka kai kurias užduotis, dalyvauja susitikimuose, kartu pietauja ir bendrauja su kolektyvu.

Pavyzdžiui, sporto prekių tinklas „Decathlon“ „DUOday“ iniciatyvoje dalyvauja jau trečius metus bei yra įdarbinęs šešis darbuotojus su negalia.

„Tai nuostabi galimybė darbdaviams ne tik atrasti naujus talentus, bet ir skleisti žinią apie negalias, ypač nematomas, kurias mažiau pažįstame. Dalyvavimas „DUOday“ yra paprastas ir konkretus būdas atverti savo organizacijos duris žmonėms su negalia, suteikti jiems galimybę atrasti darbo rinką, išbandyti save darbo rolėje ir vykdyti užduotis kaip bet kuris kitas darbuotojas“, – sako Nicolas Fogola, „Decathlon Lietuva“ generalinis direktorius.

Iniciatyvos ambasadoriai bei iniciatyvos organizatoriai VšĮ „SOPA“ ragina įvertinti naudą, kurią darbdaviams atneša ši patirtis, ir kviečia organizacijas suskubti užsiregistruoti į „DUOday“.

Norinčius jungtis prie „DUOday“ priimančių organizacijų, kviečia registruotis iki balandžio 7d. užpildžius šią anketą: https://forms.office.com/e/sDDDBGC4Xj. Į kylančius klausimus gali atsakyti ir „Namai visiems“ vadovė, skatinanti tiek organizacijas, tiek neįgaliuosius išbandyti siūlomą iniciatyvą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.