Paskirti komitetų pirmininkai ir pavaduotojai

Nors jau ankstesniame tarybos posėdyje buvo aiškios komitetų sudėtys, praėjusį penktadienį patvirtinti ir komitetų pirmininkai bei jų pavaduotojai.

Didžiausiam Finansų ir rajono plėtros komitetui vadovaus socialdemokratė Aušrelė Pukinskienė, jos pavaduotoju išrinktas „valstietis“ Mantas Puskunigis. Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto vairas patikėtas „valstietei“ Ilonai Šeflerienei, jos pavaduotojas – socialdemokratas Rimgaudas Juozas Lebedžinskas. Švietimo, kultūros ir sporto komitetui vadovaus Bernardinas Petras Vainius, jo pavaduotoja paskirta „valstietė“ Irma Bartkutė. Ūkio ir verslo komiteto pirmininku patvirtintas „valstietis“ Giedrius Pulokas, pavaduotoju – socialdemokratas Romas Pukinskas.
 
Beje, kadangi R. J. Lebedžinskas komiteto posėdyje nedalyvavo, opozicijos narė Gerda Dobrovolskytė tarybos posėdžio metu teiravosi, kaip ir kokį komiteto darbą įsivaizduoja R. J. Lebedžinskas. Šis pirmiausiai paaiškino, kad komiteto posėdyje nedalyvavo dėl įstaigoje atliekamo audito, kurio data jau buvo žinoma bemaž pusmetį. Jis mano, kad jo ilgametė patirtis medicinos srityje bus naudinga komiteto darbe, pabrėžė, kad visi 25 tarybos nariai turi „atstovauti rajonui, o ne padlaižiauti centrinei valdžiai“, nes, anot R. J. Lebedžinsko, yra dvi Lietuvos – didžiųjų miestų ir provincijos, o vykdomos reformos dažnai yra pritempiamos būtent prie didžiųjų miestų.

Buvęs meras ir opozicijos lyderis Edgaras Pilypaitis teiravosi, o kaip yra su Šakių greitąja, kurios prijungimą prie Kauno inicijavo būtent R. J. Lebedžinkas, tad tikslinosi, kaip prie besikeičiančių teisės aktų visgi nepavėluoti į traukinį, juolab jei vienur centralizacijoje komiteto pirmininkės pavaduotojas mato pliusus, o kitur ne. Šakių greitosios vadovas patikslino, kad klaidos su prisijungimu prie Kauno, jo manymu, tikrai nepadaryta, nes geriau eiti pirmiems, o ne paskutiniams, nes reforma buvo neišvengiama. Apskritai, sakė R. J. Lebedžinskas, svarbiausia, kad nenukentėtų rajono sveikatos apsauga, tad pasirengęs teikti įvairius pasiūlymus, o bendri sprendimai yra visų tarybos narių rankose.

Pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui, nuo šiol tiesiogiai „Youtube“ kanale galima stebėti ne tik tarybos, bet ir komitetų posėdžius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.