Stiprus bendruomenės centras – aktyvūs ir veiklūs žmonės

Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ pirmininkė Ilona Šeflerienė (dešinėje) su finansininku Artūru Varankevičiumi ir bendruomeniete Vilma Sluoksnaitiene susirinkimo metu patikslino, kad bendruomenei priklauso 41 narys, prie kurių prisijungė dar keturi. D. Pavalkio nuotr.

Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ narių visuotiniame ataskaitiniame susirinkime apžvelgta praeitų metų veikla, užsibrėžtos naujos gairės.

Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ susirinkimas prasidėjo nuo pirmininkės Ilonos Šeflerienės veiklos ataskaitos. Pasak pirmininkės, metai vadovaujant bendruomenei prabėgo labai greitai, ji nesigaili ėmusis šių pareigų. Pirmas rimtas renginukas – pernai gegužę suorganizuotas kaštonų atsodinimas Gelgaudiškio dvaro parko kaštonų alėjoje. Šios iniciatyvos iniciatorius – gelgaudiškietis miškininkas Audrius Martinkevičius.

„Svarbus įvykis buvo medžiotojų namelio spynos nupjovimas ir jo sutvarkymas. Išvalėm, užsandarinom, ir nuo tada jis pradėjo savo naują gyvenimą. Buvo parengti dokumentai Registrų centrui, tačiau nebuvo patvirtinti. Tikiuosi, šiuo metu vyksta teisminiai procesai dėl namelio įteisinimo, kad namelis bus perduotas bendruomenės reikmėms“, – kalbėjo pirmininkė ir pasidžiaugė, kad šis namelis prieš šv. Kalėdas oficialiai tapo Zanavykijos krašto Kalėdų Senelio Liociaus rezidencija ir iniciatyva sutraukė daug susidomėjusių.

Vasaros trečiadienio vakarais bendruomeniečiai kvietė ir kitas rajono bendruomenes pasišokti, pažaisti tinklinį, rėmėjų dėka miesto kapinėse atsirado laistytuvai. Bene didžiausias bendruomeniečių prisidėjimas buvo rengiant Žolinės šventę, ta proga buvo pagaminti ir marškinėliai su Gelgaudiškio simbolika. Organizuotas ne vienas susirinkimas dėl Gelgaudiškio dvaro parko pažintinių takų rekonstrukcijos darbų, daug gelgaudiškiečių įsijungė į žibintų iš moliūgų, kurie sužibo dvaro parke, gamybą.

„Dėkoju, kad jūs visi atnešėt idėjas, mintis. Visi prisidėjot prie bendruomenės centro veiklų. Kai prieš 23-ejus metus sukvietėm bendruomenę, atėjom nežinodami, kaip čia viskas turi būti. O šiuo metu prisijungę nauji nariai supranta, ko atėjo į bendruomenės centrą. Mes atėjom patys gyventi čia gražiai ir įdomiai, – kalbėjo bendruomenės centro pirmininkė. – Džiaugiuosi mūsų visų buvimu ir susitelkimu, kad idėjos virsta kūnu.“

Gražiu bendradarbiavimu su „Atgaiva“ pasidžiaugė ir Gelgaudiškio „Šaltinio“ ugdymo centro direktorė, bendruomenietė Genė Žilinskienė primindama surengtą daug žygeivių sutraukusį Kovo 11-osios pėsčiųjų žygį Gelgaudiškio dvaro parko takais.

Pristatęs Gelgaudiškio BC „Atgaiva“ finansinę ataskaitą Artūras Varankevičius paminėjo, kad po „Atgaivos“ sparnu glaudžiasi ir vaikų dienos centras, tad pernai iš viso Gelgaudiškio BC pajamos siekė daugiau nei 40 tūkst. eurų.

„Turime apie 15 tūkst. eurų, sukauptų iš veiklos rezultatų. Todėl galime prisidėti prie bet kokių projektų. Kasmet bendruomenė iš savivaldybės gauna lėšų bendruomeninės veiklos stiprinimui, institucinę paramą. Pardavus marškinėlius ir iš surengtos loterijos bendruomenė gavo daugiau nei 1 tūkst. 800 eurų. Labai svarbi ir parama, gauta iš Gelgaudiškio gelžbetonio, pavienių asmenų, iš gyventojų pajamų mokesčio. Išaugo ir surinktos narystės lėšos, kurios sudarė beveik 500 eurų“, – vardijo A. Varankevičius siūlydamas pakelti nario mokestį.

Išklausius finansininko, bendruomenietis Edmundas Rinkevičius kėlė klausimą dėl 2009–2012 m. bendruomenės centro įgyvendintų projektų, kuriuos įgyvendinant Gelgaudiškio dvare buvo įrengtas amatų centras ir atlikti kiti darbai.

„Tos investicijos liko dvare, bet finansinėje ataskaitoje tai neatsispindi“, – teiravosi E. Rinkevičius, o jam buvo atsakyta, kad Gelgaudiškio dvaras, kaip nekilnojamo turto objektas, niekada nepriklausė bendruomenės centrui, todėl ir į jokias finansines ataskaitas joks turtas nėra įtrauktas.

Susirinkimui pirmininkavęs bendruomenės centro narys Jonas Bacevičius kvietė kalbėti apie šių dienų aktualijas, nesikapstyti, kas buvo prieš dešimtmetį.

Daug diskutuota dėl bendruomenės centro įstatų. Visi pritarė, kad juos reikia atnaujinti.

Nemažai diskusijų sukėlė ir klausimas dėl bendruomenės revizoriaus reikalingumo. E. Rinkevičiaus įsitikinimu, toks asmuo reikalingas bendruomenės centro metinės finansinės veiklos ataskaitos tikrinimui.

„Bendruomenės centras yra vieša įstaiga. Pinigai yra bendruomenės centro, ne privatūs. Jie yra vieši. Ir mes juos turime apskaityti labai skaidriai, aiškiai deklaruoti. Jeigu mes norime būti skaidrūs, revizorius yra būtinas“, – svarstė E. Rinkevičius, o kiti gelgaudiškiečiai garsiai svarstė, „ kam revizorius reikalingas: ar kam neaišku dėl lėšų panaudojimo, ar vieni kitais jau nepasitiki?“ Revizoriaus klausimas, kaip ir įstatų rengimas, patikėtas specialiai sudarytai darbo grupei.

„Nė vieno euro mes neišleidom be tarybos, be visų pritarimo. Nesureikšminu aš revizoriaus veiklos. Ir be jo bendruomenė puikiai laikėsi. Svarbiausia būtų žmonių, norinčių čia būti ir veikti“, – kalbėjo I. Šeflerienė.

Gelgaudiškio BC „Atgaiva“ vienija 41 narį, susirinkimo metu bendruomenės gretas papildė dar keturi asmenys.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.