Kad kiekvieną širdį pasiektų Šv.Kalėdų stebuklas

kaledu_senelis2Tikriausiai tiesa, kad prieš Šv.Kalėdas žmonės ne tik tampa geresni, bet ir nori tuo gerumu pasidalinti su kitais. Jie lankosi senelių ir vaikų globos namuose, vargingiau gyvenančiose šeimose, atnešdami į vienišas nuliūdusias širdis kalėdinį stebuklą.

Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos vaikų prieš smurtą grupė, vadovaujama pavaduotojos ugdymui Vidos Kočiūnienės šiemet taip pat nusprendė praskaidrinti Šakių parapijos globos namų gyventojų šventes. Moksleiviai savo rankomis pagamino kalėdines atvirutes ir jas įteikė asmeniškai kiekvienam senjorui, linkėdami ne tik sveikatos, bet ir ramybės, džiaugsmo, prasmingų ateinančių metų.

Be to, grupės prieš smurtą mergaitės pačios pagamino specialų tortą seneliams, kad jie pajustų ne tik artėjančių švenčių dvasią,  bet ir visų rūpestį, dėmesį, šilumą.
 
Gruodžio 21 dieną Onutės Rakauskienės vadovaujamo klubo „Lions“ nariai aplankė šešias vienišų senelių šeimas Kriūkų seniūnijoje. Jiems buvo įteikti maisto daviniai, nupirkti už labdaringo spektaklio surinktas aukas, ir rūbai, kuriuos paaukojo Norvegijos „Lions“ klubas. Tuo pačiu Sutkų ir Ilguvos parapijų „Caritas“ taip pat lankė vienišus ir neįgalius žmones. Buvo aplankyta 11 šeimų, kuriose gyvena vieniši seneliai ir penkios šeimos, kuriose gyvena negalią turintys žmonės. Aplankytieji džiaugėsi parodytu dėmesiu ir gautomis dovanomis. Ne vienas nubraukė ir džiaugsmo ašarą.

Ne vienerius metus švenčių proga garbaus amžiaus senjorai yra lankomi ir Barzdų seniūnijos Baltrušių kaime. Dalė Gudeliauskienė, Renata Matusevičienė, Rimantas Petrauskas gruodžio 19 dieną organizavo kalėdinės eglutės įžiebimą ir vaikų susitikimą su Kalėdų seneliu. Be to, jie kartu su kitais bendruomenės nariais aplankė 27 garbaus amžiaus ir neįgalius kaimo gyventojus. Aplankytieji tikino, jog toks bendruomenės dėmesys yra neįkainojama dovana.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.