Dėl užtvinusių sodų sklypų – kaltinimai kaimynams

sodaiGiedrė PLEČKAITYTĖ

Ilgametis vieno iš Jaunystės soduose esančių sklypų savininkas Jonas Danyla praėjusią savaitę nustėro pamatęs sodo sklype telkšantį vandenį, prilygstantį gerai kūdrai. Tačiau nemaloniai situacijai išsiaiškinti nepakako kantrybės, todėl šakietis kreipėsi į spaudą.

Nuotr. Praėjusios savaitės pradžioje J. Danyla ir A. Kleinas piktinosi dėl vandeniu užlietų sodų sklypų. Dėl tokios padėties vyrai kaltino kaimynus.

Skendo sklypai

Paprastai artėjant pavasariui, rodos, nieko naujo, kad vienur ar kitur galima pamatyti vandeniu pažliugusias pievas ar privačių valdų sklypus. Tačiau praėjusią savaitę Jaunystės soduose sklypą turintis šakietis J. Danyla apstulbo, pamatęs tvenkiniu virtusį sodą. „Pirmą kartą šiemet taip atsitiko. Kaimynai užtvenkė melioracijos kanalą, nes žemės, matyt, mažai jiems buvo“,- tvirtino J. Danyla. Apžiūrint patvinusius sodų sklypus, netrukus prisistatė J. Danylos kaimynystėje sklypą turintis Antanas Kleinas, kuris taip pat patvirtino, jog tokį vaizdą regi pirmą kartą. Esą ankstesniais metais pasitaikydavo, kad vanduo melioracijos grioviu neišbėgdavo, bet tokios situacijos dar nebuvo. Abu vyrai aiškino, jog visa tai atsitiko dėl Irenos ir Algimanto Staveckų žemėmis užpilto melioracijos griovio. „Velniam tą kanalą užpylė“,- piktinosi kaimynai. J. Danylos sode nukentėjo braškės, apsemtos sodo namelio grindys. „Bijau, kad dar praneša kritulių, tai ir dar gali kilti“,- sakė J. Danyla.
 
Reikėjo tik kantrybės

Kaip žinia, šioje situacijoje pagrindiniai kaltinimai buvo mesti sodų kaimynams I. ir A. Staveckams. I. Staveckienė apgailestavo, kad kaimynai neturėjo kantrybės palaukti kol viskas bus sutvarkyta. Tai, kad melioracijos griovio pralaida užsikimšo, buvo tiesiog laiko klausimas. „Palei mūsų sklypą buvo padaryta pralaida. Tai, kad ji užsikimšo, tai, žinot, ko nepasitaiko gyvenime. Gal koks polietilenas pateko, ką gali žinoti“,- sakė ji. Moteris patikino, kad jau praėjusį trečiadienį problema buvo sprendžiama iš esmės. Buvo iškviesti darbininkai iš bendrovės „Šakių vandenys“, jie ir atkimšo pralaidą. „Ketvirtadienį buvo atvažiavęs netgi savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas K. Kuncaitis, sodų bendrijos pirmininkas. Visa situacija jau įvertinta“,- komentavo I. Staveckienė. Visi darbai buvo atlikti už kaltinamų kaimynų pinigus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.