Gimnazijos pastate policijos komisariato nebus

gimnazijos_pastatasGintarė MARTINAITIENĖ

Atrodė jau viskas aišku, kad dabartiniame Šakių „Žiburio“ gimnazijos pastate bus įkurtas Šakių rajono policijos komisariatas. Nors galutinio sprendimo dar nėra, rajono vadovas Juozas Bertašius patikino, kad tikrai persigalvota ir svarstomi kiti variantai. Tad kas taip greitai ir kardinaliai pakeitė, atrodė, gana tvirtą rajono valdžios poziciją?

Nuotr. Paskutinėmis žiniomis, rajono policijos komisariatas galėtų įsikurti gimnazijos bendrabučio patalpose. Manoma, kad šios patalpos būtų netgi tinkamesnės.

Kai tik paaiškėjo, kad po švietimo reformos gimnazijos pastatas liks laisvas, pasipylė įvairiausių svarstymų, kas galėtų įsikurti miesto centre esančiose patalpose. Labiausiai aptartas ir, kaip atrodė, realiausias variantas yra tas, kad čia galėtų būti policijos komisariatas. Rodos, nelabai kas ir abejojo, kad galėtų būti kitaip. Reikėjo tik rajono tarybos pritarimo. Visgi jau šią savaitę viskas apvirto aukštyn kojom.

Atsirado iniciatorių grupė, pasisakanti prieš policijos komisariato įkurdinimą gimnazijos patalpose. Jie rinko parašus ir galiausiai sėdo prie bendro derybų stalo su rajono vadovu. „Neskaičiavau, kiek tų parašų, bet daug, ir tai yra postūmis ieškoti kitų sprendimo variantų“, - tikino meras. Jis sakė, kad išklausęs pasisakymus ir siūlymus tiesiog privalo į juos atsižvelgti ir turi ieškoti optimaliausio varianto.
 
Dabar pasisakoma už tai, kad „Žiburio“ gimnazijos pastatas liktų kultūros, švietimo ir meno reikmėms. Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė kalbėjo, kad švietimiečiai apie tai kalbėjo nuo pat pradžių, nes pastatas ir buvo statytas būtent švietimo, o ne kokioms nors kitoms reikmėms. Kadangi šalia yra Jaunimo kūrybos ir sporto centras, kuriame įvairią veiklą vykdo ne tik sportininkai, gimnazijos patalpos galėtų būti pritaikytos tam tikriems būreliams ir pan. Pašnekovė pabrėžė, kad kol kas viskas tik diskusijų lygmeny, tačiau tai, kad sprendimas negali būti priimtas neapgalvotai, ji įsitikinusi. Apie tai, kad šiose patalpose kaukšėtų policininkų batai, o švietimo įstaigos langai būtų grotuoti ir jaunystės klegesys bei žingeidumo troškimas iškeistas į daboklę, negali net pagalvoti ir Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos Šakių skyriaus pirmininkas Algirdas Klimaitis. Paprasčiausias jo siūlymas komisariatą perkelti į Meno mokyklos patalpas, nes, pasak jo, ligoninė ir policija dažnai bendradarbiauja, tad tai būtų ir patogu. Rajono valdžia tokį siūlymą atmetė jau anksčiau, nes Meno mokykloje yra įgyvendintas projektas ir čia penkerius metus nieko negalima keisti.

Meras mano, kad gimnazijos patalpose galėtų repetuoti teatralai, kiti meno kolektyvai. Tačiau kyla elementarus klausimas, kaip bus su pastato išlaikymu, nes iki šiol būtent tai kėlė nemažą nerimą. Buvo aiškinama, kad pastato išlaikymas kainuoja daugiau nei pusę milijono litų per metus ir tokios naštos niekas nenori. J. Bertašius teigė, kad pastatą išlaikys tie, kurie naudosis patalpomis. „Surėmę pečius ir išlaikys“, - tikino J. Bertašius. Pasak jo, kol kas vizija yra ta, kad antrajame aukšte pastate turėtų ir galėtų įsikurti gimnazijos bendrabutis, kurį išlaikytų gimnazija, nes toks objektas šiai švietimo įstaigai būtinas, o kitos patalpos, kaip minėjome, atitektų būreliams, saviveiklininkams ir pan. Anksčiau čia buvo svarstoma įrengti ir nedidelį viešbutuką.

Tačiau kaip yra su policijos komisariatu, kuris šioje situacijoje tikrai ne paskutinėje vietoje. Dėl to, kad jiems reikia naujų patalpų nesiginčija niekas. Nesutariama tik dėl vietos. Visgi meras patikino, kad yra numatyta ir tai. „Policija galėtų įsikurti ten, kur dabar yra gimnazijos bendrabutis. Sakyčiau jiems šios patalpos būtų dar geresnės, reikėtų tik įsirengti parkavimo aikštelę, o mums už tai galbūt įrengtų bendrabutį dabartinėse gimnazijos patalpose“, - aiškino rajono vadovas, pabrėždamas, kad galutinį žodį tars rajono taryba.

Nei Šakių policijos komisariato viršininkas Mindaugas Skruibis, nei Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Harimantas Poškevičius tikino negalintys vertinti, kuris pastatas yra geresnis, nes tai ne jų kompetencija. „Kai buvo siūlomas ankstesnis pastatas, jį apžiūrėjo generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis ir susidarė nuomonę apie jį. Dabar kažką sakyti anksti, nes dabartinis variantas turėtų būti aptartas, gal apžiūrėtas, išanalizuotas. Sprendimus priimame ne mes, o Policijos departamentas“, - teigė H. Poškevičius. „Draugo“ žiniomis, antrasis variantas tvarkos sergėtojams netgi priimtinesnis, o kokį sprendimą priims rajono taryba, parodys laikas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.