Labdaros siunta iš Amerikos – parama mūsų krašto gyventojams

labdaraKovo 19 dieną Šakių evangelikų liuteronų parapija sulaukė antrojo labdaros konteinerio iš Nebraskos valstijos (JAV). Vaikų globos namų auklėtiniai ir Šakių „Varpo“ vidurinės bei „Aukuro“ pagrindinės mokyklų moksleiviai padėjo iškrauti organizacijos „Orphan Grain Train“ paramos siuntos dėžes.

Nuotr. Labdaros siuntą iš Amerikos padėjo iškrauti ne tik Vaikų globos namų auklėtiniai, bet ir „Varpo“  bei „Aukuro“  mokyklų moksleiviai.

Pagrindinis organizacijos „Orphan Grain Train“ tikslas – remti vaikų globos namus ir įkalinimo įstaigas įvairiose pasaulio vietose. Savanoriai, atsižvelgdami į žmonių poreikius, gabena rūbus, medikamentus, maisto produktus, krikščionišką literatūrą ir kitus labai reikalingus daiktus. Šis judėjimas – tai meilės atsakas į Jėzaus Kristaus pavyzdį ir tarnavimas savo artimui.

Pasak Vaikų globos namų socialinio darbo organizatorės Daivos Kalinauskaitės, tai jau antroji labdaros siunta iš Amerikos. Organizacijai ,,Orphan Grain Train“ vadovaujantis Misūrio Sinodo liuteronų bažnyčios kunigas Johnas Reehlas yra numatęs du kartus per metus Šakių parapijai atsiųsti didžiulę paramą rūbais, avalyne ir slaugos priemonėmis neįgaliesiems.
 
Šakių evangelikų liuteronų parapijos klebono Virginijaus Kelerto teigimu, per dešimt parapijos socialinės veiklos metų, realios pagalbos kasmet sulaukia daugiau kaip 600 rajono šeimų.  „Nors dalindami labdarą bendradarbiaujame  su rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriumi ir kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis, daug žmonių šiandien mus žino ir patys kreipiasi pagalbos“, - pasakojo į aktyvią paramos veiklą įsitraukęs kunigas.

Šakių evangelikų liuteronų parapiją pasiekusi antroji vaikiškų ir sportinių drabužių, dviračių, vaikų lovelių bei vaikštynių neįgaliesiems labdaros siunta iš Amerikos - didelė pagalba ne tik parapijiečiams, vaikų globos namams, bet ir kitiems rajono gyventojams. Šį kartą sportinių drabužių planuojama pasiūlyta ir rajono bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviams, vaikų darželių auklėtiniams bei sporto klubų nariams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.