Nedarbas slegia toliau

Ir taip nemažas rajono nedarbas didėja toliau. Vasario mėnesį Šakių rajone užregistruota 319 naujų bedarbių. Mėnesio pabaigoje rajono nedarbas sudarė 13.4 proc. nuo darbingo amžiaus žmonių.

Lyginant sausio ir vasario mėnesius Šakių rajone bedarbių registracija sumažėjo 23 proc., tačiau lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo dvigubai. Iš viso Šakių darbo biržoje registruota 2793 bedarbiai. Marijampolės teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje mažiausias bedarbių procentas užfiksuotas Marijampolės savivaldybėje, Šakių rajonas pagal bedarbystę yra trečias apskrityje.

Iš Šakių rajone užsiregistravusių bedarbių 11.6 proc. niekur nedirbę, 37 proc. – iki įsiregistravimo darbo biržoje nedirbę 2 ir daugiau metų, 16.3 proc. rajono bedarbių yra vyresni nei 50 m., 20.4 proc. sudaro jaunimas iki 25 m. amžiaus.

Per mėnesį Šakių skyriuje užregistruotos 43 laisvos darbo vietos, iš jų 22 skirtos neterminuotiems ir 21 terminuotiems darbams. Per vasarį rajone įsidarbino 55 darbo ieškoję asmenys – 37 gavo nuolatinį, 18 laikiną darbą. Palyginus su praėjusiu mėnesiu, laisvų darbo vietų sumažėjo 18.9 proc., o lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu – sumažėjo 2.3 proc. Veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 23 žmonės – 26 mažiau nei sausį. Pasinaudojus valstybės teikiama parama darbo įgūdžiams įgyti, subsidijuojamam įdarbinimui, darbo rotacijai ir viešiesiems darbams, į darbo rinką integruoti 34 asmenys.

Didžiausia bedarbystė spaudžia Barzdų seniūniją. Čia bedarbių nuo 18.5 proc. sausį, padaugėjo iki 20.4 proc. vasario mėnesį. Antroje vietoje pagal bedarbių skaičių yra Gelgaudiškio seniūnija – 19.1 proc., nuo jos mažai atsilieka Slavikų seniūnija – 19 proc. (sausio mėnesį buvo 17.2 proc.). Griškabūdžio seniūnijoje vasario mėnesį bedarbystė buvo vienu procentu didesnė nei sausį ir sudarė 16.1 proc. Nors mažiausias nedarbas išliko tose pačiose seniūnijose, tačiau procentaliai jis didėjo. Pavyzdžiui, Kriūkų seniūnijoje nuo 6.6 proc. sausį iki 7.7 proc. vasarį. Lekėčių seniūnijoje nuo 8.8 proc. iki 9.8 proc. praėjusį mėnesį. Didžiausioje, Šakių seniūnijoje, lyginant du paskutinius mėnesius, bedarbių padaugėjo nuo 11.8 proc. iki 12.7 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px