Startuos pirmieji tarpregioniniai ir tarptautiniai projektai

Pasak Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) pirmininko Algimanto Damijonaičio, prieš prasidedant 2014 – 2020 metų ES struktūrinės paramos įsisavinimo strategijai, visoms šalies VVG per Žemės ūkio ministeriją išdalinta po 282 tūkst. 317 litų. Tai pirmieji europiniai pinigai skirti tarpregioninio ir tarptautinio bendradarbiavimo projektų įgyvendinimui.

Iki rugsėjo 15 dienos Šakių krašto VVG turi pateikti trijų tarpregioninių ir vieno tarptautinio projekto, kuriems per Žemės ūkio ministeriją buvo skirtos ES paramos lėšos, paraiškas. Pasak A.Damijonaičio, nuodėmė būtų šiuos pinigus prarasti, nes jie 100 proc. padengs visas projektines išlaidas ir savivaldybei prie jų nereikės prisidėti.

Kaip informavo A.Damijonaitis, šiandien jau sutarta, kad tarpregioniniai projektai bus vykdomi kartu su Panevėžio, Kauno ir Vilkaviškio rajonų VVG kartu su panevėžiečiais šakiečiai populiarins  amatus ir verslumą, su vilkaviškiečiais įgyvendins viešojo verslumo ir jaunimo užimtumo idėjas, su kauniečiais skatins turizmą po lankytinas mūsų krašto vietas, dirbs edukacinėje  - pažintinėje srityse.

Tarptautinį projektą „Lankytinų vietų ženklinimas“ su Lenkijos Dobrzyniewo Duže bendruomenės centru planuoja įgyvendinti visos trys Sūduvos krašto – Šakių, Marijampolės ir Vilkaviškio savivaldybės. Per du metus keliuose bus pastatyti visų lankytinų vietų ženklinimai, išleistas bendras leidinys su nuotraukomis ir projektą įgyvendinančių savivaldybių informacija apie bendruomenes, suorganizuotos ekskursijos paženklintomis abiejų šalių vietovėmis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.