Bėgo knygnešių keliais

maratonasPraėjusį penktadienį vyko tradicinis jau devintasis bėgimas „Knygnešių keliais - 2014“, kurį jau šeštus metus iš eilės inicijavo ilgametę labdarą mūsų rajono mokykloms teikiantis Günter Toepfer iš Vokietijos. Apie 60 bėgikų, startavusių Kudirkos Naumiestyje, įveikė 38 kilometrų distanciją ir finišavo Sudarge.
 
Nuotr. Ne visi bėgikai sėkmingai įveikė 38 kilometrų distanciją ir finišavo Sudarge.
 
Šiemet tradiciniame bėgime „Kudirkos Naumiestis - Sudargas“ dalyvavo septynios komandos, kurių sudėtyje buvo po dvi merginas ir penkis vaikinus. Po vieną komandą sudarė Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos,  Slavikų pagrindinės ir Lekėčių mokyklos bei Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus skyriaus moksleiviai, dvi - Lukšių gimnazistai. Be jų, bėgime dalyvavo dar šešetas pavienių asmenų, atvykusių ne ti iš mūsų, bet ir iš kitų Lietuvos rajonų. Žinoma, tarp jų buvo ir ilgametis bėgimo veteranas Gediminas Dovydaitis, kaip ir kasmet, pasveikintas kaip vyriausias šio renginio dalyvis.

Greičiausiai, per 2 val. 55 min., 38 kilometrų distanciją įveikė Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos komanda. Antroji finišavo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos 1 – oji komanda, „Knygnešių kelią“ įveikusi per 3 val. 10 min. Tik penketu minučių nuo jų atsiliko pasieniečių komanda, laimėjusi trečiąją vietą. Tarp pavienių bėgikų greičiausias buvo Vytautas Gražys (Vilniaus raj.). Antrąją vietą iškovojo Andrius Didžbalis. Trečioji atbėgo vilnietė Danutė Bakaitytė.

Nugalėtojai buvo apdovanoti ne tik savivaldybės įsteigtomis taurėmis bei medaliais, bet ir vokiečio, Šakių miesto garbės piliečio G. Toepfer paruoštais prizais. Visiems dalyviams įteikti  specialiūs bėgimo „Knygnešių keliais-2014“  atminimo medaliai. Renginio pabaigoje bėgimo dalyviai vaišinosi Kukarskės senelių globos namuose virta koše.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px