Iškovojo ralio vicečempionų titulą

aplink lietuva 2vt
Ne pirmus metus ralyje važiuojantį Tomo Kažemėkaičio (dešinėje) ir Sauliaus Šuopio ekipažą sėkmė lydėjo ir šiais metais – nuo čempionų jie atsiliko mažiau nei dviem minutėmis ir liko antri. Asmeninio archyvo nuotr.


Birželio 17–19 d. Vilniuje, S. Daukanto aikštėje, finišavo tradicinis trijų dienų ralis „Aplink Lietuvą“ Prezidento taurei laimėti,  kuriame jau tradiciškai tarp nugalėtojų būna ir mūsų krašto atstovai, tad šie metai – ne išimtis.
 
Ralyje sėkmė lydėjo ne pirmus metus jame dalyvaujantį Tomo Kažemėkaičio ir šturmano Sauliaus Šuopio ekipažą. Jie, vairuodami BMW 325, tapo ralio vicečempionais ir nuo čempionų atsiliko tik mažiau nei dviem minutėmis, o SGC-3 klasėje tapo nugalėtojai.   

Laimėtojus pasveikino ir Krašto apsaugos ministro taurę įteikė viceministras Vilius Semeška. Tiesa, tai ne vieninteliai kraštiečių įvertinimai. Jie dar laimėjo ir Mažeikių bei Šilutės rajonų merų Vidmanto Macevičiaus ir Vytauto Laurinaičio taures.
„Visos trasos labai geros buvo, buvo ir asfaltuotų, ir žvyruotų ruožų. Labiausiai patiko Vilkyčių trasa. Puikiai dirbo šturmanas Saulius Šuopys. Dvi dienas tinkamai neveikė kuro sistema, bet pasitvarkė, važiavom be kliūčių. Dėkojam mechanikams, be kurių būtų neįmanoma tokioje pozicijoje finišuot“, – sako T. Kažemėkaitis.

Iš viso ralio dalyviai, startavę iš Rotušės aikštės Kaune, turėjo įveikti 1130 km distanciją, kuri driekėsi pro 18 skirtingų vietovių, daugiau nei 20 įvairių ruožų, tarp kurių ir greituminės rungtys, kroso trasa ar miestų gatvės.
 
„Draugo” inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px