Ir pasaulio čempionato sidabras, ir lemtingas „taip“

uzupis petrenaite
Vos atsiėmęs medalį Marijus Užupis visų akivaizdoje pasipiršo savo širdies draugei Martynai Petrėnaitei. Fiba nuotr.

Lietuvos vyrų 3x3 krepšinio rinktinė pasaulio čempionato finale patyrė pralaimėjimą, tačiau galiausiai pasipuošė istoriniais sidabro medaliais, o kraštietis Marijus Užupis visus nustebino nusprendęs pasipiršti mylimajai.

Lietuviai finalines rungtynes prieš serbus pralaimėjo rezultatu 16:21. Tai aukščiausias lietuvių pasiekimas pasaulio čempionatuose – iki šiol buvo pasiekta tik 4-a vieta 2014 m.

Lietuvos trijulių rinktinę sudaro: Ignas Vaitkus, Gintautas Matulis, Darius Tarvydas ir kraštietis Marijus Užupis.

Rezultatyviausiai finale pasirodė 7 taškus pelnęs D. Tarvydas, 5 taškus pridėjo I. Vaitkus, po 2 taškus pelnė M. Užupis ir G. Matulis.

Serbijos rinktinė sėkmingiau sužaidė lemiamų akimirkų metu ir iškovojo pergalę finale. Šiai rinktinei tai jau penktasis pasaulio 3x3 krepšinio čempionatų nugalėtojų titulas.

Per apdovanojimų ceremoniją emocijos tryško per kraštus.

Marijus Užupis, gavęs sidabro medalį, nusprendė pasipiršti Martynai Petrėnaitei, kuri Lietuvai šiame čempionate atstovavo kartu su moterų rinktine, kuri taip pat pasiekė istorines aukštumas – užėmė ketvirtą vietą.

„Nepyk, neturiu žiedo, bet aš tau duosiu šį medalį. Ar tekėsi už manęs?“ – prieš visus surinkusius žiūrovus tarė M. Užupis.

Laimėje paskendusi ir galva pritariamai linktelėjusi M. Petrėnaitė netrukus atsidūrė krepšininko glėbyje.

Lietuviai čempionatą pradėjo B grupėje, kur 21:15 nugalėjo mongolus, 21:19 – vokiečius, 22:15 – čiliečius ir 22:3 – taivaniečius. Lietuviai su keturiomis pergalėmis iš tiek pat galimų tapo grupės nugalėtojais bei pateko tiesiai į ketvirtfinalį. Jame lietuviai pasirodė tiesiog nepriekaištingai – net 21:11 sutriuškino JAV rinktinę, kuri čia gynė pasaulio čempionės titulą. Pusfinalyje lietuviai išgyveno tikrą krepšinio trilerį, kai po pratęsimo 18:17 įveikė prancūzus, kurie buvo per vieną baudos metimą nuo pergalės, ir galiausiai nusileido serbams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.