Koronavirusas rajone: serga 287, ligoninėje devyni

skiepas senjorui
75-erių ir vyresni senjorai, norintys gauti išmoką už skiepijimąsi, turėtų suskubti – pirmąją vakcinos dozę privalo gauti dar šią savaitę. D. Pavalkio nuotr.

Rajone Covid-19 serga 287 žmonės, saviizoliacijoje yra 401. Kaip svarsto savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis, bendra situacija nei labai gerėja, nei blogėja.
 
Ketvirtadienio duomenimis, rajone 100 tūkst. gyventojų teko 1235 atvejai, Lietuvoje – 1389. Per dieną koronavirusu vidutiniškai suserga po 20 žmonių. Iš minėtų 287 sergančiųjų – 51 vaikas iki 16 m., devyni asmenys gydomi ligoninėje, septyni iš jų yra vyresni nei 70 metų. Per praėjusią savaitę susirgo 142 žmonės (82 moterys ir 60 vyrų).

Kad liga kol kas nesitraukia, rodo gana aukštas teigiamų testų skaičius. Per savaitę mobiliame patikros punkte buvo atlikta 630 testų, iš kurių 26,5 proc. teigiamų. Kasdien punkte gali būti atlikta 96 testai (50 PGR ir 46 antigenų).

Per savaitę iš viso rajone paskiepyti 352 asmenys, iš jų pirmąją vakcinos dozę gavo 40 asmenų, daugiausiai, 195 žmonės, pasiskiepijo trečiąja, sustiprinančia doze. Geriausius skiepijimo rodiklius pasiekė Kidulių ambulatorija (80 proc.), Zanavykų klinika (75 proc.), Kudirkos Naumiesčio pirminės sveikatos priežiūros centras (74 proc.).

Rajone tebeišlieka 13 sergamumo židinių, tačiau tai tos pačios įstaigos, situacija kol kas stabili.

Pasak R. Juškaičio, 75-erių ir vyresni, norintys gauti 100 eurų išmoką, turėtų suskubti, nes išmoka priklauso tik pilnai pasiskiepijusiems, tad pirmąja doze asmenys turėtų pasiskiepyti dar šią savaitę, iki lapkričio 8 d., mat priešingu atveju iki lapkričio 30 d. bus per mažai laiko gauti antrąją vakcinos dozę. Išmoka priklausys ir sustiprinančia doze iki kovo 31 d. pasiskiepijusiems senjorams.

Iš viso rajone pasiskiepiję 17 tūkst. 653 žmonės arba 67,7 proc. gyventojų, Lietuvoje pasiskiepijusių žmonių yra 64,9 proc. Imunizacija rajone sudaro 73 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.