Dar kartą bando rasti nuolatinį vadovą

Nors būta minčių, kad pirmiau reikėtų pertvarkyti pirminės sveikatos priežiūros įstaigų tinklą, o tik paskui skelbti konkursą Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) vadovo pareigoms užimti, gruodžio 30 d. visgi paskelbtas skelbimas apie konkursą minėtoms pareigoms užimti.

Meras Edgaras Pilypaitis sutiko, kad būtent jis ir buvo siūlęs, kad pirmiau ambulatorijas reikėtų sujungti, tada būtų ir atlyginimas konkurencingesnis, pasimatytų reali įstaigos padėtis, tačiau sulaukus didžiulio pasipriešinimo, emocijų, jis sako nusprendęs nusileisti, nors pačiam šis sprendimas ne itin patinka.
 
„Tai savęs apgaudinėjimas. Pagal tokį įtaigos dydį, veiklos apimtį mes konkurencingo atlyginimo negalim pasiūlyti. „Ant popieriaus“ 1577 eurai. Tai kas čia gali ateiti?“ – teigė meras, svarstęs, kad galbūt, įvykus ambulatorijų reorganizacijai, algą būtų galima peržiūrėti.

Tačiau dabar yra kaip yra, E. Pilypaitis sako nenorintis skandalų, bereikalingų emocijų ir baltų chalatų, kurie ir turėtų išlikti balti, juodinimo.

Beje, laikinoji Šakių PASPC vadovė Laura Rusakevičienė anksčiau taip pat yra išreiškusi pastebėjimą, kad ši vieta galėtų būti patraukli tik siūlant didesnį darbo užmokestį.

Skelbiama, kad dokumentai priimami iki sausio 13 dienos.

Nuo 2021 m. balandžio 1 d. Šakių PASPC vadovauja anksčiau įstaigoje administratorės pareigas ėjusi L. Rusakevičienė, prieš ją laikinai įstaigai vadovavo Lekėčių ambulatorijos vyriausioji gydytoja Ligita Armonavičienė, iki 2020 m. kovo beveik dvejus metus įstaigai irgi laikinai vadovavo gydytoja Reda Naujokaitienė.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.